Η ομιλία Αρναουτάκη στα Χανιά

Στα έργα και τις δράσεις για τα Χανιά και την Κρήτη του 2030 αναφέρθηκε στην ομιλία του  ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην κεντρική εκδήλωση παρουσί-

ασης των υποψηφίων του συνδυασμού «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» με τη συμμετοχή των Χανιωτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο των Χανίων στην ιστορική διαδρομή τους Έθνους αναφέρθηκε ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης τονίζοντας με έμφαση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με ανθρώπους παραγωγικούς, πρωτοπόρους, ειλικρινείς και υπερήφανους, προχωρά μπροστά και εισέρχεται σε νέα εποχή με αξιώσεις.

«Τα χρόνια αυτά μέσα από ένα οδοιπορικό αλήθειας σ ‘αυτόν τον μοναδικό τόπο, είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης, περπατήσαμε γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό όλα τα Χανιά. Καταγράψαμε προβλήματα, ιεραρχήσαμε τις ανάγκες, δώσαμε λύσεις. Γιατί για όλους εμάς η Κρήτη είναι οι άνθρωποί της».

«Αυτοί μας επιβάλλουν να βάζουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων που μοιραζόμαστε την ίδια κρητική γη, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων με τους οποίους μας συνδέει μια περήφανη παράδοση αλλά και ένα γεμάτο προοπτική μέλλον» συνέχισε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης στο κατάμεστο με κόσμο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες που προδιαγράφονται για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί έχει εισέλθει σε πορεία μετασχηματισμού, υπογραμμίζοντας  ότι «έως το 2030 θα έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις που διεκδικήσαμε με επιτυχία και η Κρήτη εισέρχεται στη νέα εποχή με μεγάλες αξιώσεις».

Κάνοντας έναν απολογισμό των έργων και των δράσεων που έχουν γίνει στην περιφερειακή Ενότητα των Χανίων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, στάθηκε ιδιαίτερα στην κινητοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, στην ενθάρρυνση ιδιωτικών επενδύσεων, στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν στην περιφερειακή οικονομία πόροι που υπερβαίνουν τα 400 εκ. ευρώ, ενώ στον Αναπτυξιακό Νόμο εντάχθηκαν 279 επενδυτικά σχέδια ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Ενισχύσαμε την αναγέννηση της υπαίθρου  και του πρωτογενούς τομέα, συνέχισε ο κ. Αρναουτάκης και από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 διαχειριστήκαμε πόρους 131 εκ. ευρώ για να στηρίξουμε νέους αγρότες και για να χρηματοδοτήσουμε σχέδια βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων».

«Δημοπρατήσαμε», συμπλήρωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, με 267,1 εκ. € το «Έργο Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ποταμού Ταυρωνίτη, το οποίο αφορά στην κατασκευή δύο διασυνδεδεμένων φραγμάτων και δικτύων μεταφοράς και διανομής νερού ύδρευσης και άρδευσης σε περιοχές των δήμων Πλατανιά και Κισσάμου και ολοκληρώσαμε τη Λιμνοδεξαμενή του Ομαλού ενώ ολοκληρώνεται και η Λιμνοδεξαμενή του Έλους».

«Παράλληλα» συνέχισε ο κ. Αρναουτάκης, «εκπονούνται μελέτες για την κατασκευή της δεύτερης λιμνοδεξαμενής στην Κουντούρα και την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει