Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Π»:Το… «Δικαίωμα στην Πόλη» κίνητρο για την υποψηφιότητά μου

Το «Δικαίωμα στην πόλη»… και η προσωπικότητα του Αλέξη Καλοκαιρινού ήταν η  πηγή έμπνευσης και η κινητήριος δύναμη για την επιτυχημένη επιχειρηματία Μαρία Καρούζου, προκειμένου να κάνει το μεγάλο βήμα της εκλογικής καθόδου.

Με την ενεργή συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές στο συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» ανταποκρίνεται στην ευθύνη της ως ενεργός πολίτης για να γίνουν βήματα εξέλιξης στο Δήμο Ηρακλείου, στην κατεύθυνση της ποιοτικής διαβίωσης σε μια ανοιχτή πόλη, ασφαλή καθαρή με αλληλεγγύη,  ανθρώπινη αξιοπρεπή που προχωρά  με τη  δημιουργική συμμετοχή των πολιτών της.

Η κ. Μαρία Καρούζου περιγράφει σήμερα στην «Π»  τη δική της οπτική για το Ηράκλειο και το μέλλον του, που όπως αξιολογεί, εμπεριέχει αναπόσπαστα την ισόρροπη ανάπτυξη του.

Με ποιες σκέψεις αποφασίσατε την εκλογική σας κάθοδο με τη παράταξη «Δικαίωμα στην πόλη»;

«Για το «Δικαίωμα στην πόλη»…  όπως ακριβώς το εννοεί ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Με ενέπνευσε η άποψη του συλλογικά ότι οι πολίτες έχουν δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις. Με ενέπνευσε το πάθος του για το Ηράκλειο συνολικά για την Ύπαιθρο και για το πως αντιλαμβάνεται τις ομορφιές του… Η βαθιά γνώση του των προβλημάτων της πόλης στον Αστικό ιστό αλλά και την ύπαιθρο.

Κάτι που ανακάλυψα στο βαθμό που συμβαίνει στις περιοδείες του στις γειτονιές στα  χωριουδάκια. Η απλότητα, η αμεσότητα η εφευρετικότητα του στο να συντάσσει λύσεις για πλήθος προβλημάτων αλλά και η μέχρι  σήμερα πορεία του.

Η διαχρονική προσφορά του, που όλοι  γνωρίζουμε πόσο έχει προσφέρει στην πόλη μας από τα ιδρύματα Καλοκαιρινού πλήθος δωρεών δεν απαριθμούνται εύκολα…

Στα πρώτα 5´λεπτά της συνάντησης μας  αντιλήφθηκα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια άλλη υποψηφιότητα για την πόλη μας, την πόλη που μεγάλωσα ζω και επιχειρώ. Η προσωπικότητα του Αλέξη Καλοκαιρινού με εμπνέει και θα αποτελέσει την πιο ευχάριστη έκπληξη ως Δήμαρχος Ηρακλείου».

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών  που κατά την άποψη σας δεν πρέπει να επαναληφθούν;

Ο κ. Καλοκαιρινός ήταν κίνητρο για την υποψηφιότητα της κ. ΚαρούζουΚοιτάξτε τα τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε η κατάσταση. Η χώρα πέρασε από διάφορες συμπληγάδες κρίσεις μνημόνια capital control επιδημίες. Δεν θα παράγω τοξικότητα και δεν θα πω ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγινε τίποτα στον Δήμο Ηρακλείου.   Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές έκαναν έργο, το Ηράκλειο δεν είναι πια εκείνη η άσχημη πόλη κατά παραδοχή των πολιτών της και των επισκεπτών.

Υπάρχουν πολλά που δεν έγιναν αλλά δεν προτίθεμαι να μηδενίσω δουλειά ετών.

Θα έλεγα ότι πολλές φορές οι Δημοτικές αρχές στο κυνήγι προγραμμάτων και έργων, απαραίτητων όμως,ξεχνούν δυστυχώς την καθημερινότητα του απλού Πολίτη του εργαζομένου, της μητέρας και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει. Πέρα από την πολυσυζητημένη καθαριότητα, υποδομές, θωράκιση της πόλης θα παραθέσω την ΑΜΕΣΗ ανάγκη σχεδιασμού αξιοπρεπών σχολείων όπου τα παιδιά μας θα ονειρεύονται για να γίνονται άξιοι χρήσιμοι πολίτες.

ΦΤΑΝΕΙ  πια κουτιά προκάτ για σχολικές αίθουσες ΦΤΑΝΕΙ η υποβάθμιση της παιδείας,των εργαζομένων της και των παιδιών μας. Δεν θα πρέπει να επαναληφθεί η έλλειψη σχεδιασμού για ένα μέλλον καλύτερο για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που θα αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους… το σχολείο τους…

Τι είναι αυτό που σας πικραίνει περισσότερο σήμερα στο Ηρακλειο και τι είναι εκείνο που σας συγκινεί;

Είναι γεγονός ότι είναι πολλά εκείνα που μας πικραίνουν στο Ηράκλειο.

Η προσβολή των μνημείων μας, που πολλές φορές αδυνατώ και ντρέπομαι να εξηγήσω στους επισκέπτες και φίλους μας.

Ο βανδαλισμός, η γόπα του τσιγάρου στους δρόμους τις ζαρντινιέρες, η έλλειψη αισθητικής και οι προχειρότητες παρεμβάσεων ακόμα και σε καινούργια έργα που σύντομα αποδεικνύονται παλιά από την κακή κατασκευή και την σπατάλη των πόρων και των χρημάτων του πολίτη.

Με πικραίνει που ακόμα συζητάμε να μονιμοποιήσουμε τους Ήρωες της καθαριότητας… αυτούς τους ανθρώπους που σε τέτοιες συνθήκες αλωνίζουν την πόλη για να την καθαρίσουν.

Με πικραίνει που δεν έχει βρεθεί και φόρμουλα με καταλυτικές παρεμβάσεις για την απρέπεια αυτή που εντείνει την ανασφάλεια των εργαζομένων  και των οικογενειών τους.

Υπάρχουν όμως και πολλά αλλά που με συγκινούν και με γεμίζουν περηφάνεια.

Πρώτα από όλα η θέρμη των ανθρώπων της,εργάζομαι και επιχειρώ στην πόλη αυτή κοντά στα 40 χρόνια.

Με ανέδειξε αυτή η πόλη. Με συγκινεί η ιστορία της διαχρονικά οι μικρές νοσταλγικές γωνιές των παιδικών μου χρόνων. Με γεμίζουν περηφάνεια και με συγκινούν με την προσφορά τους τα Πανεπιστημιακά μας  Ιδρύματα.

Οι λαμπροί επιστήμονες και η προσφορά τους στην πόλη μας και ευρύτερα στην χώρα.   Με συγκινεί ότι ο Ηρακλειώτης πια δεν αναγκάζεται απαραίτητα να περάσει το Κρητικό πέλαγος για να νοσηλευτεί …και χαίρει της προσοχής άξιων επιστημόνων που έχουμε την τύχη να υπηρετούν ακόμα τα Νοσοκομεία μας παρά  τις πενιχρές,ντροπιαστικές αμοιβές τους.

Ευτυχώς με συγκινούν πολλά.

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Π»
Το... «Δικαίωμα στην Πόλη» κίνητρο
για την υποψηφιότητά μου
Ποια είναι η δίκη σας οπτική για το Ηράκλειο και το μέλλον του;

Η επίτευξη μιας ασφαλούς καθημερινότητας,  οι φυσικές καταστροφές μας υπενθύμισαν την αναγκαιότητα σχεδιασμού για την ασφάλεια των οικογενειών μας  των επιχειρήσεων μας του πρωτογενούς τομέα,της ιστορίας μας.

Το οικολογικό αποτύπωμα με παρεμβάσεις, ενημέρωση αλλά και σημαντικά ουσιαστικά έργα που θα διασφαλίσουν την προοπτική ενός Δήμου που βλέπει στο μέλλον σχεδιάζει και προλαμβάνει… πολύ λίγα έχουν γίνει στο τομέα αυτόν. Η αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών η αποτροπή της απομόνωσης συμπολιτών μας και η παρουσία του Δήμου σε βασικά θέματα των Δημοτών.

Η ενίσχυση των δομών μας και δημιουργία καινούργιων για την ποιοτική διαβίωση σε μια ανοιχτή πόλη,Ασφαλή Καθαρή Αλληλέγγυη Ανθρώπινη Αξιοπρεπή Δημιουργική με την συμμετοχή των Πολιτών της.

Σε ποιους τομείς θα θέλατε να συνεισφέρετε για να αλλάξει η εικόνα του Δήμου και να εξελιχθεί η προοπτική και το μέλλον του;

Η καθαριότητα, η συνεχής ενημέρωση των πολιτών για να γίνει όραμα όλων η ευπρέπεια του Δήμου μας.

Πινελιές με μικρό κόστος παρεμβάσεων για να αλλάξει αυτή η εικόνα που μας πληγώνει και θυμώνει τους συμπολίτες μας.

Άμεση επικοινωνία επίλυσης των προβλημάτων με ένα γραφείο που θα ασχολείται και θα  ενοχλεί τα αρμόδια τμήματα για την δρομολόγησή τους…

Με αγάπη για την πόλη τις γειτονιές της, την ύπαιθρο με σεβασμό στους Συμπολίτες μου θα κάνω το αδύνατον δυνατό όπου αξιολογηθώ να συνεισφέρω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει