Δόσεις για όλες τις οφειλές κάνει η Λότζια

Για να μη δευσμεύσει ΑΦΜ και μπλοκάρει τη δημοτική ενημερότητα

Όλοι οι δρόμοι των χρεών προς τη Λότζια οδηγούν στη ρύθμιση τους σε δόσεις, για όσους θέλουν να αποφύγουν δεσμεύσεις του ΑΦΜ και της δημοτικής ενημερότητας.

Μια πάγια ρύθμιση με την οποία δίδεται η δυνατότητα αποπληρωμής οφειλών με 12-24 δόσεις προτείνεται ανεπιφύλακτα από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μανόλη Βασιλάκη για να τακτοποιηθούν τα χρέη όσων χρωστούν χρήματα στο Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στους δημότες να ρυθμίσουν στα χρέη ώστε να εξασφαλίσουν τη σταδιακή αποπληρωμή τους.

Η ρύθμιση αυτή καλύπτει την τακτοποίηση κάθε φύσεως οφειλής, με εξαίρεση αυτές που αφορούν στα τέλη εκδιδομένων λογαριασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πολίτης, που έχει για παράδειγμα χρέη από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, εκκρεμότητες με τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας, ή πολεοδομικές οικονομικές οφειλές, μπορεί να ενταχθεί στο καθεστώς της αποπληρωμής με δόσεις.

Όπως τονίζει ο κ. Βασιλάκης η ρύθμιση αυτή είναι παντός καιρού, και αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένοι 387 οφειλέτες, για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Βασικός όρος είναι η κάθε δόση να μην είναι λιγότερη από 30 ευρώ και να μη χαθεί πάνω από δύο φορές η αποπληρωμή της ρύθμισης, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν δίδεται και τρίτη ευκαιρία.

Μάλιστα όπως εξηγεί  ο αντιδήμαρχος, το καλοκαίρι έληξε μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση που ίσχυε ως τις 30 Ιουνίου με την οποία αναβίωνε η αποπληρωμή των 100 δόσεων, στην οποία μπορούσαν να ενταχθούν όσοι είχαν παλαιότερα ενταχθεί σε αυτήν από το 2019-2020 και δεν είχαν καταφέρει να την ακολουθήσουν με αποτέλεσμα να απενταχθούν.

Η ίδια ευνοϊκή ρύθμιση του Ιουνίου έδινε τη δυνατότητα σε όσους είχαν ληξηπρόθεσμες οφειλές ως το 2021 να τις ρυθμίσουν από 36-72 δόσεις χωρίς αφαίρεση των προσαυξήσεων. Και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες που ρύθμισαν τα χρέη τους δεν ξεπερνούν τα 47 άτομα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η οικονομική πίεση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και ο ίδιος  αναφέρει την περίπτωση συμπολίτισσας μας η οποία είχε την επιθυμία να ενταχθεί σε ρύθμιση για να αποπληρώσει την οφειλή της, αλλά αδυνατεί να εξοφλεί μηνιαία το ποσό των 30 ευρώ που είναι η ελάχιστη δόση.

Ωστόσο ο ίδιος σημειώνει ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να μη χάσουν τη δυνατότητα που τους δίνει η ρύθμιση της αποπληρωμής των οφειλών με  12 – 24 δόσεις, για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις του ΑΦΜ.

Μάλιστα όπως εξηγεί σε περίπτωση που υπάρξει δέσμευση της δημοτικής ενημερότητας και ο πολίτης αποφασίσει να ρυθμίσει την οφειλή του, με την πληρωμή της πρώτης δόσης, αυτόματα απεγκλωβίζεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει