Δίχως τέλος τα απόνερα της εκκένωσης του Ευαγγελισμού

ΕΝΤΑΣΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΤΗΓΑΝΙΤΗ

Εικόνες πρωτόγνωρες ζει τα τελευταία 24ωρα το Ηράκλειο μετά και την εκκένωση του Ευαγγελισμού το πρωί του Σαββάτου, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για κακή επιλογή ως προς την χρονική στιγμή της κίνησης αυτής από την ΕΛ.ΑΣ. Καθημερινά σημειώνονται  επεισόδια ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και σε νεαρής ηλικίας άτομα που είναι αντίθετα στην εκκένωση του κτιρίου της οδού Θεοτοκοπούλου.

Χθες το απόγευμα ένταση προκλήθηκε και πάλι  όταν δυνάμεις της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο, έξω από τον χώρο όπου βρίσκεται η έδρα του αθλητικού σωματείου “Τηγανίτης”, όπου περίπου 60 άτομα πραγματοποιούσαν συνέλευση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην παραλιακή λεωφόρο
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην παραλιακή λεωφόρο

Αξιωματικοί της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, καθώς είχαν πληροφορίες ότι μεταξύ των συγκεντρωμένων στο συγκεκριμένο χώρο, βρίσκονται και άτομα που συμμετείχαν σε επεισόδια των προηγούμενων ημερών. Ένα από τα επεισόδια σημειώθηκε και προχθές το βράδυ στην οδό Βύρωνος, όπου έγινε ρίψη χημικών για να διαλυθεί η κινητοποίηση.

Δικηγόροι που κλήθηκαν από τους συγκεντρωμένους στο χώρο ανέφεραν ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα στο χώρο χωρίς παρουσία δικαστικού λειτουργού. Στο σημείο έφτασε χθες η ειρηνοδίκης ερευνών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έρευνα που ζήτησε η αστυνομία στο χώρο και στα άτομα.

Από την πλευρά των συγκεντρωμένων γίνεται λόγος για παράνομη ενέργεια, η οποία αποσκοπούσε μόνο στην καταγραφή όσων βρίσκονταν εκεί, ενώ καταγγέλλουν ότι έγινε προσπάθεια «να ρίξουν δακρυγόνο στο στέκι». Μάλιστα, υπήρξε και μια προσαγωγή γυναίκας για εξακρίβωση στοιχείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλος του Συμβουλίου του συγκεκριμένου αθλητικού σωματείου.

Μετά από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωση από τα άτομα που βρίσκονταν εντός του χώρου, ανταποκρίθηκαν δεκάδες νεαροί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν προς υποστήριξη των ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο της συνέλευσης. Η Αστυνομία τελικώς αποχώρησε, χωρίς να γίνουν έρευνες στο χώρο.

Ενισχύσεις

Με εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στο Ηράκλειο βρίσκονται ενισχύσεις και από άλλους νομούς. «Δυνάμεις θα υπάρχουν μέχρις ότου ζητηθεί η αποχώρησή τους» ανέφερε αξιωματικός.  Σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη «στόχων», κυρίως σε κεντρικά σημεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει