Κατάφωρη αδικία το κόψιμο της Γιαλαμά από την Εθνική Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΚΟΕ

Εκτεθειμένη σε όλη την αθλητική κοινότητα είναι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) με την απόφαση της να εκδιώξει, με πολύ άκομψο τρόπο από την Εθνική Ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης την Ηρακλειώτισσα αθλήτρια Κρύστη Γιαλαμά αλλά και την Φραγκάκη από το Βόλο. Επίσης και την Παπαναστασίου.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας, μέλος της οποίας είναι και η Ηρακλειώτισσα Αλεξία Μαρίνη-Δραμητινού η οποία περισσότερο ασχολείται με την κολύμβηση, έκανε δεχτή την εισήγηση του μέλους της και εφόρου της καλλιτεχνικής κ. Καράμπελα και οι 3 αθλήτριες κόπηκαν με απαράδεχτο τρόπο από την ομοσπονδιακή προπονήτρια κ. Γκούτσεβα.

«Η οικογένεια του Ωρίωνα Ηρακλείου αλλά και οι φίλοι του υγρού στίβου είμαστε σοκαρισμένοι από τον αποκλεισμό της Κρύστης.

Η αθλήτρια μας, επί χρόνια αναντικατάστατο και πρωταγωνιστικό μέλος της Εθνικής μας ομάδας, βρέθηκε ξαφνικά εκτός προπονητικών πλάνων. Οι λόγοι του αποκλεισμού της είναι ερωτηματικό για εμάς γιατί τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος του Ωρίωνα Δημήτρης Πρωϊμάκης και έχει απόλυτο δίκιο.

Η Γιαλαμά με την Φραγκάκη ήταν ντουέτο στην Εθνική Νεανίδων από το 2019. Στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων φέτος δεν αγωνίστηκαν στο ντουέτο αλλά στο ομαδικό και για τους γνωρίζοντες αυτό ήταν ένα σημάδι, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι η προπονήτρια θα προωθούσε 14χρονα και 15χρονα κορίτσια που πήραν μετάλλιο στο Παγκόσμιο, για να “κοντραριστούν” φέτος και του χρόνου, που είναι προολυμπιακή χρονιά, αθλήτριες μεγαλύτερης ηλικίας τους σε Ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Και δεν το περίμενε κανείς διότι εδώ και μήνες η ΚΟΕ είχε ενημερώσει τις εν λόγω αθλήτριες να διαλέξουν ανάμεσα στο άθλημα και στις σπουδές τους και εκείνες έκαναν “αναστολή σπουδών” προκειμένου να αφοσιωθούν στην καλλιτεχνική. Τώρα θα περιμένουν να τελειώσει το εξάμηνο για να πάνε ξανά στο Πανεπιστήμιο (στην οδοντιατρική Αθηνών είναι η Γιαλαμά)!

Πρόσφατα, λοιπόν, η κ. Γκούτσεβα, προχώρησε σε τεστ επιλογής εθνικών ομάδων. Θα διάλεγε και την 13άδα της Εθνικής Γυναικών. Στο τεστ αυτό που ήταν ανοιχτό σε όλους, και κατά γενική ομολογία, όπως αναφέρουν εξακριβωμένες πληροφορίες μας, Γιαλαμά και Φραγκάκη τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Η κ. Γκούτσεβα που είχε άλλα στο μυαλό της και άλλα προφανώς είχε κανονίσει (!) με απύθμενο θράσος είπε στις αθλήτριες ότι “είχαν βαρύνει και δεν ήταν τόσο γρήγορες”!

Εκεί τους έκοψε. Τα κριτήρια δυστυχώς στο άθλημα είναι υποκειμενικά, αλλά πως γίνεται μέσα σε ένα μήνα να αυξηθεί το βάρος των αθλητριών; Ίδιες ήταν και πριν ένα μήνα που είχαν στελεχώσει την Εθνική Νεανίδων;

Οι επεξηγήσεις για την απόφαση αυτή δεν ήταν οι πιο πιστευτές και σίγουρα δεν βοηθούν στην κατανόηση των πράξεων τους. H Φραγκάκη τονίζει: «Αρκέστηκαν σε 2-3 δικαιολογίες του τύπου «είστε βαριές και δεν κολυμπάτε γρήγορα». Εγώ ξέρω πως ο σωστός προπονητής δεν πετάει από την ομάδα αθλήτριες που δεν τον έχουν απογοητεύσει ή του έχουν πάει κόντρα ποτέ, για τέτοιους λόγους.

Ο σωστός ο προπονητής δουλεύει με τους αθλητές του και τους βελτιώνει αν αυτοί ήταν όντως οι λόγοι που βρεθήκαμε εκτός Εθνικής ομάδας. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Θα θέλαμε πολύ να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι όπως μας τα είπαν αλλά στον χώρο της καλλιτεχνικής τα πράγματα ποτέ δεν γίνονταν με βάση το δίκαιο και το αξιοκρατικό».

Η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Υδατοσφαίριστης Κρήτης (ΠΕΚΥΚ-Ρ) τι λέει για την αδικία  αυτή; Θα πάρει θέση; Και παλαιότερα υπήρχαν αδικίες αλλά αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

αντώνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει