επι.. ΚΡΗΤΙΚΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, καλό μήνα μια και δεν τα είπαμε χθες. Ο Οκτώβριος παραδοσιακά είναι μήνας εκλογών και το επιβεβαιώνει και τώρα. Διπλές κάλπες στις 8 και την μεθεπόμενη Κυριακή όπου χρειαστεί.

ΠΑΝΤΩΣ είναι βέβαιο ότι στις περισσότερες πόλεις της Κρήτης για παράδειγμα δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος. Ίσως στη Χερσόνησο, στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και σε καμιά Κίσσαμο και Αποκόρωνα Χανίων.

ΣΕ ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις μάλλον θα έχουμε… καθάρισμα από τον πρώτο γύρο λόγω και του 43%.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ η πιθανότητα να πάμε σε δεύτερο γύρο είναι πάρα πολύ μικρή. Εκτός κι αν… κάτσουν στραβά και…σε ισοπαλία τα αποτελέσματα.

ΜΕΓΙΣΤΕ Στέφανε! «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση.» έγραψε.

ΜΠΡΑΒΟ στην ιερά μητρόπολη Αρκαλοχωρίου για την προσπάθειά της να μαζέψει υλικό και βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς. Δίνει όπως πάντα το παράδειγμα.

ΤΙ ΗΤΑΝ κι αυτό το πράγμα στο Ιράν. Σε ένα γάμο 113 νεκροί! Η νύφη και ο γαμπρός, των οποίων το γαμήλιο γλέντι κατέληξε σε τραγωδία μετά από πυρκαγιά που σκότωσε περισσότερους από 100 καλεσμένους τους, είναι συντετριμμένοι και δεν μπορούν πλέον να ζουν στην κοινότητά τους. Τραγικό, απίστευτο…

ΑΥΤΕΣ είναι επιτυχίες. Με χρυσά γράμματα χάραξε το όνομά του στην ιστορία του Σπάρταθλον ο υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος, στα 41 του χρόνια. Έκανε τη διαδρομή Σπάρτη- Αθήνα σε 19 ώρες και 50 τόσα λεπτά! Ούτε με αυτοκίνητο δεν την κάνω…

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Επιστήμονες άνοιξαν την κάψουλα με τα δείγματα σκόνης από τον «πιο επικίνδυνο, γνωστό, αστεροειδή του ηλιακού συστήματος», που συλλέχθηκαν από την ομάδα Osiris-Rex. «Οι επιστήμονες ήταν άναυδοι καθώς ανοιγόταν το καπάκι» σημείωσε άνθρωπος της NASA. «Στο εσωτερικό του καπακιού και της βάσης βρήκαν σκούρα σκόνη και σωματίδια, σε μέγεθος άμμου». Αλλά θα χρειαστούν δεκαετίες να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για το πως δημιουργήθηκε το ηλιακό μας σύστημα.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει