Ενότητα

Το Σάββατο ήταν μία από τις πολύ δυσάρεστες ημέρες για το Δήμο Μινώα Πεδιάδος και ειδικά για το χωριό των Κασσάνων, αφού έφυγε απρόσμενα από τη ζωή η Πρεσβυτέρα και η «ψυχή» ουσιαστικά του χωριού, Μαρία Βλαστού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κεντρική εκκλησία του χωριού γέμισε με ιερείς (υπολογίζονται σε περίπου 40) και η κηδεία τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ. Ανδρέα ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη της Πρεσβυτέρας και της γενικότερης προσφοράς του συζύγου της ιερέα στη Μητρόπολη. Κι αυτό ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν και τόσο δεδομένο ή αναμενόμενο, ήταν η «πολιτική συνύπαρξη» δύο υποψήφιων δημάρχων, αφού ο ένας από τους γιους της πρεσβυτέρας κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κι όμως… το παρών έδωσαν και ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Μανώλης Φραγκάκης και ο Αριστείδης Μανουράς, δείχνοντας πως πέρα από τις πολιτικές έχθρες ή αντιπαλότητες, υπάρχουν και οι… άνθρωποι. Κι αυτό εκτιμήθηκε δεόντως βέβαια. Ίσως γιατί και η Πρεσβυτέρα δεν είχε κακία για κανέναν κι ένωνε όλους τους ανθρώπους με αγάπη, όσο βρίσκονταν στη ζωή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει