Πόλος έλξης και φέτος ο ημιμαραθώνιος Κρήτης

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 Όλα είναι έτοιμα στο Αρκαλοχώρι για την αυριανή μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που συγκεντρώνει και φέτος χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να απολαύσουν τη συμμετοχή και τη φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν αναδείξει τον αγώνα σε κορυφαίο του είδους του.

Περισσότεροι από 3.500 αθλητές από 40 χώρες θα πάρουν μέρους στους αγώνες των 21χλμ. (με ώρα εκκίνησης 9:10π.μ.), των 10 χλμ. (8:50π.μ.), των 5χλμ. (12:10μ.μ.), των 1.000 μέτρων για παιδιά (9:15π.μ.) καθώς και του αγώνα ΑμεΑ που θα ξεκινήσει στις 12:40μ.μ.

Η διοργάνωση που στηρίζει οικονομικά τα παιδικά χωριά SOS και τον πανελλήνιο σύλλογο «η καρδιά του παιδιού» πραγματοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου (ΑΘΛΗ.Σ.Υ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος και των πολιτιστικών συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Βόνης, Θραψανού, Γαλατά, Χουμερίου και Ζωφόρων. Η αθλητική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, τόσο οι διοργανωτές όσο και διακεκριμένοι αθλητές, κάλεσαν τον κόσμο στο Αρκαλοχώρι, δηλώνοντας βέβαιοι και για τη φετινή επιτυχία του αγώνα.

«Η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στο Αρκαλοχώρι, με τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, που αποτελεί πλέον θεσμό στις δρομικές διοργανώσεις  καθώς προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο. Οι χιλιάδες συμμετοχές των αθλητών όλων των ηλικιών επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα που διαδραματίζει ο μαζικός αθλητισμός στην καθημερινότητα των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμβάλλουν στον επιτυχημένο αυτό αθλητικό θεσμό και ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές γιατί χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν να τρέξουν να περπατήσουν  να  στηρίξουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης  αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης.

Οι κ.κ. Πιτσούλης, Αραβιάκης, Αλεβυζάκης με αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο
Οι κ.κ. Πιτσούλης, Αραβιάκης, Αλεβυζάκης με αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Αραβιάκης τόνισε: «Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και το Δήμο μας. Έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στην πολιτιστική και αθλητική ζωή του τόπου και αποτελεί πλέον κομμάτι της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του.  Επιθυμώ να συγχαρώ θερμά τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση που προβάλλει το Δήμο μας εκτός κι εκτός συνόρων. Συγχαίρω επίσης τους τοπικούς φορείς, το  σύνολο  των  χορηγών, υποστηρικτών, αλλά και όλους τους εθελοντές που συμβάλλουν τα μέγιστα στην  υλοποίηση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης».

Ο πρόεδρος του ΑΘΛΗ.Σ.Υ  Γιώργος Αλεβυζάκης, τόνισε ότι η φιλοξενία των δρομέων και των επισκεπτών θα είναι και φέτος ξεχωριστή: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε περισσότερους από 3.500 αθλητές από 40 χώρες και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Περισσότεροι από 500 εθελοντές ετοιμάζουν την αθλητική και πολιτιστική γιορτή της Κυριακής.

Καλούμε όποιον δεν θέλει να συμμετάσχει στους αγώνες, να επισκεφθεί τα χωριά μας ως  θεατής και να δει από κοντά αυτή τη μεγάλη εθελοντική εκδήλωση  που προβάλει την Κρητική φιλοξενία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη σημαντική βοήθεια το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τον  Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τους χορηγούς μας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αρκαλοχωρίου,  Χουμερίου,  Γαλατά,  Βόνης, Ζωφόρων,   Θραψανού και τους εκατοντάδες εθελοντές».

Από την πλευρά τους οι παρόντες αθλητές και αθλήτριες (Γκασπάρ από Ουγγαρία, Βίλκενς από Ολλανδία, Κάτζορ από Πολωνία, Πρωτόπαππας από Κύπρο, Τσεκίνη από Αργος) αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για τη φιλοξενία, συμφώνησαν ότι η Κρήτη έχει κουλτούρα στον αθλητισμό και αποδεικνύεται από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που υποδέχεται.

Οι αθλητές θα παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους σήμερα από την Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου (11π.μ. -6μ.μ.).

Να σημειωθεί ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων αύριο (8π.μ.-2μ.μ.), στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει