Εντοπίστηκε σε βάθος 52μ. ο πιλότος

­­­­Εικοσιτέσσσερις ώρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της Εύβοιας βατραχάνθρωποι κατάφεραν χθες  να εντοπίσουν και να ανασύρουν τη σορό του πιλότου σε βάθος 52 μέτρων.

Τραγικές φιγούρες στην παραλία η σύζυγος και τα δύο αδέλφια του που παρακολουθούσαν την πορεία των ερευνών.

Το ελικόπτερο, τύπου Α-109, είχε εκκινήσει από τις Αφίδνες, στις 8 χθες το πρωί, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Πιλότος του ήταν ο Μιχάλης Λάμπος, ο οποίος, λόγω της κακοκαιρίας, θέλησε να κάνει στάση στο Μαντούδι Ευβοίας.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώση

Οι ειδικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν τους λόγους που οδήγησαν στην πτώση από τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα βίντεο που υπάρχουν από τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Σύμφωνα με υπευθύνους διαχείρισης ιδιωτικών ελικοπτέρων, οι οποίοι γνώριζαν και τον πιλότο που είχε εμπειρία και από την πολεμική αεροπορία, σημειώνουν πως το βίντεο από την πτώση είναι ενδεικτικό, αφού δε φαίνεται να υπάρχει καμία βλάβη στον έλικα. Η πιθανότερη αιτία πτώσης του ελικοπτέρου είναι το vertigo του χειριστή, λόγω του ότι έχει χάσει τα όρια της θάλασσας και ουρανού, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Δεν αποκλείονται άλλα ενδεχόμενα όπως αυτό της βλάβης, ωστόσο οι ειδικοί σημειώνουν ότι αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι ανθεκτικά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει