Έκλεισαν τον Σιλά τα Χανιά

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΜΕ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ήταν γνωστό και πλέον επισημοποιήθηκε. Ο Σαλιμό Σιλά, που γεννήθηκε στη Γαλλία κι έχει καταγωγή από τη Σενεγάλη, θα ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας των Χανίων για το οποίο υπήρχε μόνο ο Σερβιλάκης μετά τον τραυματισμό του Παναγιώτου.

Θα είναι η δεύτερη εμπειρία του Σιλά στην Ελλάδα καθώς είχε προηγηθεί η θητεία στην Ξάνθη τη διετία 2017-2019, διάστημα στο οποίο είχε καταγράψει 56 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνοντας 2 γκολ και δίνοντας 3 ασίστ.

Ο Σαλιμό Σιλά γεννήθηκε στη Γαλλία στις 25 Ιανουαρίου 1994.

Αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Τρουά, στην πρώτη ομάδα της οποίας προωθήθηκε το καλοκαίρι του 2014 (5 συμμ.). Έναν χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή για την Οσέρ όπου κατέγραψε 30 συμμετοχές, ενώ το καλοκαίρι του 2016 μεταπήδησε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Σιν-Τρουιντέν όπου σημείωσε 8 εμφανίσεις.

Τον Ιανουάριο του 2017 ήρθε στην Ελλάδα για να ενταχθεί στο δυναμικό της Ξάνθης, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για δυόμιση αγωνιστικές περιόδους, κατά τις οποίες αγωνίστηκε σε 56 επίσημες αναμετρήσεις (45 στη Super League 1 και 11 στο Κύπελλο Ελλάδας), σημείωσε 2 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 επέστρεψε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Βιρτόν (16 συμμ) και στη συνέχεια στη Γαλλία για την Βερσάιγ (19 συμμ.) που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του προτού ενταχθεί στο δυναμικό των Χανίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει