Πώς στήθηκε το… παρασκήνιο

Αποκαλύψεις για το “βρώμικο” παρασκήνιο που προηγήθηκε της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αν και δεν το λέει σαφώς, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αφήνει να εννοηθεί ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη δεν ήταν μια αυθόρμητη παρόρμηση και πρωτοβουλία του εξ Αμερικής υποψηφίου, αλλά σχεδιάστηκε από κύκλους εντός του κόμματος, με στόχο την άλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Βούτσης λέει αρχικά, ότι όσοι προώθησαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη- δεν λέει ονόματα αλλά προφανώς δείχνει προς την πλευρά του Πολάκη- κυκλοφόρησαν το σενάριο ότι υπήρξαν υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο κόμμα- εξ ου και η ήττα στις εκλογές- και ότι δήθεν η υποψηφιότητα Κασσελάκη ερχόταν σε σύγκρουση με αυτούς τους σκοτεινούς μηχανισμούς, που ήθελαν να διώξουν τον κ. Τσίπρα από την ηγεσία.

Ο κ. Βούτσης αναφέρεται εμμέσως και στην περίφημη ιστορία με τα δήθεν sms της Εφης Αχτσιόγλου προς τον Αλέξη Τσίπρα, που σύμφωνα με δημοσίευμα τον καλούσε να παραιτηθεί, υπονοώντας ότι δεν ήταν ένα λάθος ρεπορτάζ, αλλά δόθηκε επί τούτου στο συγκεκριμένο Μέσο που το δημοσίευσε, από την ομάδα που στήριζε Κασσελάκη.

Και σε άλλο σημείο σημειώνει: “Είναι σαφές πως παίχτηκε κάτι το οποίο είναι προβληματικό”… ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για ανυπαρξία πολιτικού σχεδίου από πλευράς Κασσελάκη, αλλά όπως λέει είναι βέβαιος ότι θα έχει διαμορφωθεί ένα προσχέδιο από εκείνους που τον στηρίζουν, άλλη μια αιχμή ότι κάποιοι κρύβονται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οχημα για τη συνωμοσία- γιατί περί αυτού μιλάει ο Νίκος Βουτσης- ήταν το διαδίκτυο και τα δημοσιεύματα δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού κάποιοι τα τροφοδοτούσαν: Το διαδίκτυο, είπε χαρακτηριστικά, δημιούργησε ένα δηλητήριο γύρω από πρόσωπα, “με τροφοδοτούμενους λογαριασμούς” που είναι γεμάτοι ύβρεις. Και εδώ η αιχμή είναι εναντίον του Παύλου Πολάκη, που είναι και ο πιο δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει