Στην Μεγαλόχαρη της Τήνου ο Αρχιεπίσκοπος εκπληρώνοντας ένα προσωπικό του τάμα

Εκπληρώνοντας ένα προσωπικό του τάμα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ιερούργησε στην Μεγαλόχαρη Τήνου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Στην ιερή αποδημία συμμετείχαν Ιερείς   της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων Εδέσσης και Αργολίδος, της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης Θεοξένης μοναχής της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων και της συνοδείας αυτής, ευλαβείς  προσκυνητών από την  επαρχία  του, αλλά και από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος εκήρυξε τον θείον λόγον και μεταξύ άλλων είπε: «Η Παναγία να οδηγεί πάντοτε την σκέψη μας στο θέλημα του Θεού, να κρατήσουμε την πίστη μας και την παράδοση μας, ιδιαίτερα τώρα που δοκιμάζονται όλα, από αναθεωρήσεις διαφόρων, που θεωρούν ότι είναι πια παρωχημένα σχήματα.

Αυτά μας κράτησαν όμως, με αυτά συμπορεύθηκε η Πατρίδα μας και γι’ αυτό θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που και η Εύρεση της Παναγίας μας, συνέπεσε με την απόφαση του Γένους μας να ελευθερωθεί.

Όταν αποφάσισε να αποκτήσει όχι τόσο την σωματική, αλλά την πνευματική του ελευθερία. Να ανακτήσει την δυνατότητα του, να λειτουργεί ελεύθερα τα πνευματικά του χαρίσματα και όλα αυτά που του έδωσε ο Θεός.

Παρακαλέσαμε σήμερα την Παναγία και για όλους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, από ασθένειες, αλλά ιδιαίτερα στους καιρούς μας, τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας, τους σεισμόπληκτους αδελφούς μας, τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από χίλιες δύο δοκιμασίες, από τις πυρκαγιές του περασμένου θέρους, αλλά και απ’ αυτούς που δοκιμάζονται σε αιχμαλωσίες και σε όλους τους άλλους πειρασμούς, που οι πόλεμοι που γίνονται στους τόπους τους, τους οδηγούν δυστυχώς ακόμα και στον εκπατρισμό τους.

Για όλους αυτούς σήμερα, κλίναμε το γόνυ μας, μπροστά στο χαριτόβρυτο Εικόνισμα της Παναγίας και την παρακαλέσαμε να δίδει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας, για να συνεχίζουμε την Αγία καθημερινότητα μας με υπομονή, γνωρίζοντας ότι δεν μηδενίζονται τα πάντα, ούτε ακόμα και με αυτόν τον θάνατο μας.

Αλλά οδηγούνται στο φώς, την χαρά και την ελπίδα της Ανάστασης, την οποία προσωπικά εύχομαι σε όλους τους προσκυνητές, τους αμέτρητους ποταμούς των ανθρώπων που φθάνουν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής εδώ, με ελπίδα και προσμονή ότι θα λάβουν την αρωγή Της στον πνευματικό τους αγώνα».

Τέλος, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα αγάπης προς το πρόσωπο του.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει