ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ: «Να εντάξουμε παντού την καινοτομία»

«Επιθυμούμε να εντάξουμε την καινοτομία παντού» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης κατά την, πρόσφατη, επίσκεψη του στο  Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά.

Ο υφυπουργός, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Μαρούσι και ενημερώθηκε διεξοδικά από τον πρόεδρο ΔΣ και γενικό διευθυντή καθηγητή Γιάννη Εμίρη, καθώς και από τους διευθυντές των Ινστιτούτων για τις δράσεις του Κέντρου.

Kαθώς το Αθηνά διασυνδέει τα ερευνητικά προγράμματα με την αγορά, ο υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί, ιδιαίτερα, για τους τεχνοβλαστούς (εταιρείες spin – off), κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία Symbiolabs, ενώ παρακολούθησε επιδείξεις συστημάτων που ενσωματώνουν  σύγχρονες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και συνομίλησε με το ερευνητικό και το διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύουμε βαθιά στις δυνατότητες του εξαιρετικού επιστημονικού δυναμικού μας και επιθυμούμε να εντάξουμε την καινοτομία παντού και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την διάνοιξη νέων δημιουργικών διαύλων διασύνδεσης του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, με την εγχώρια αγορά εργασίας» ανέφερε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Εμίρης σχετικά δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ένα μέρος από τη δουλειά μας και να επισημάνουμε τα μελλοντικά μας σχέδια για ανάπτυξη στο τρίγωνο της γνώσης: Έρευνα, Εκπαίδευση και Καινοτομία. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την αγαστή συνεργασία με το υπουργείο και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας της χώρας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει