Πώς μια Σουηδέζα βρήκε τον πατέρα της στην Κρήτη 43 χρόνια μετά

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Η ζωή γράφει τελικά  τα καλύτερα σενάρια,  που ξεπερνούν ακόμα κι αυτά του σινεμά. Αυτό δείχνει η ιστορία μιας   γυναίκας από την Σουηδία  που συνάντησε τον βιολογικό πατέρα της από την Κρήτη,  μετά από 43 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1980, όταν η μητέρα της Μόνα Λίζα,   πήγε για δύο εβδομάδες διακοπές στην Κρήτη. Εκεί γνώρισε έναν νεαρό με το όνομα «Αλέξης». Οι δυο τους ερωτεύτηκαν. Όταν επέστρεψε στη Σουηδία έμαθε ότι ήταν έγκυος και αποφάσισε να κρατήσει το μωρό.

«Είπαν της μητέρας μου να προσέχει και να μην έχει επαφές μαζί του γιατί έλεγαν ότι είναι Ρομά. Και η μητέρα μου φοβήθηκε γιατί ήταν μόλις 22 ετών»  είπε η Μόνα Λίζα ξεδιπλώνοντας τις λεπτομέρειες της απίστευτης ιστορίας  της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Αν και αργότερα -όπως σημειώνεται στο star.gr- προσπάθησε να βρει τον πατέρα του μωρού για να του ανακοινώσει την εγκυμοσύνη,   ήταν μάταιο. Όσο κι αν έψαξε κανείς δε γνώριζε τον «Αλέξη». Τα επόμενα χρόνια ξαναπήγαν στα Χανιά άλλες δύο φορές και πάλι όμως η αναζήτηση ήταν μάταιη,   καθώς το όνομα «Αλέξης» δεν ήταν τελικά το πραγματικό όνομα του πατέρα της Μόνα Λίζα!

«Με τη μητέρα της Μόνα Λίζα γνωριστήκαμε πριν 43 χρόνια. Είχε έρθει για διακοπές εδώ στα Χανιά και γνωριστήκαμε. Μετά από δύο εβδομάδες έφυγε στη Σουηδία. Εγώ έφυγα για την Ολλανδία όπου έμεινα 7 χρόνια. Όταν είχαμε γνωριστεί και ερωτευτεί με ήξερε με άλλο όνομα,   ενώ το όνομα μου είναι Γιώργος».

Η ανάρτηση που την έφερε κοντά στον πατέρα της

«Ξαναπήγαμε στην Κρήτη όταν ήμουν 13ων ετών. Και πάλι κανείς δεν ήξερε. Έζησα όλη μου τη ζωή νιώθωντας μια ανεξήγητη έλξη για τα Χανιά. Και στα 13μου που  ξαναπηγαμε στα Χανιά,   ένιωσα πως αυτό ήταν το σπίτι μου», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον Στρατή Λημνιό.

Πριν από 2 χρόνια μια ανάρτησή της στο διαδίκτυο συγκίνησε… Τότε γνώρισε τον Στέλιο από τα Χανιά,   που προσφέρθηκε να την βοηθήσει παρόλο που δεν την γνώριζε.

«Ένιωθα απογοήτευση και έλεγα ότι ήταν θέλημα Θεού να μην βρω τον πατέρα μου- ήταν πολύ σκληρό να το δεχτώ αλλά έπρεπε.

Πριν από 2 χρόνια στο διαδίκτυο έκανα μια ανάρτηση με όλα τα στοιχεία που είχα και τότε άρχισε να επικοινωνεί ο ένας με τον άλλο. Τότε ήρθα σε επικοινωνία με έναν ευγενικό άνθρωπο,   τον Στέλιο,   που προσφέρθηκε να με βοηθήσει παρόλο που δεν με γνώριζε.

Γύρισα στα Χανιά και συναντήθηκα με τον Στέλιο και με τη βοήθεια μιας ακόμα γυναίκας,   της Μαρίας,   βρήκα επιτέλους κάποια στοιχεία και  φωτογραφίες που ο πατέρας μου ήταν νέος. Ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα.

Είδα τον πατέρα μου για πρώτη φορά στη ζωή μου όταν ήταν νέος. Είδα τις φωτογραφίες για τις οποίες μου μιλούσε η μητέρα μου. Και είπα «Ω Θεε μου, ο πατέρας μου είναι τόσο όμορφος,   τόσο γοητευτικός». Τότε έπεσα στο πάτωμα και έκλαιγα και ήρθε ο γιος μου και με αγκάλιασε.

Λίγο αργότερα ο φίλος μου ο Στέλιος ανέβασε τις φωτογραφίες στο φέισμπουκ και σε λίγες ώρες μάθαμε το πραγματικό όνομα του πατέρα μου.

Για τους ανθρώπους στα Χανιά δεν μπορώ να περιγράψω την αγάπη που νιώθω αφού με βοήθησαν. Ο κόσμος σταματούσε τον πατέρα μου και του έλεγε πως η κόρη του από την Σουηδία ψάχνει να τον βρει. Εκείνος τότε έτρεξε στο γραφείο που βρισκόμουν και συναντηθήκαμε!».

Συγκλονιστικές ήταν οι σκηνές στην συνάντηση πατέρα-κόρης
Συγκλονιστικές ήταν οι σκηνές στην συνάντηση πατέρα-κόρης

Η συγκινητική συνάντηση στα Χανιά

Συγκλονιστικές ήταν οι σκηνές κατά την πρώτη τους συνάντηση στα Χανιά.

«Τη στιγμή που βρεθήκαμε αναγνωρίσαμε αμέσως ο ένας τον άλλον. Το πρώτο πράγμα που μου έμαθε ο πατέρας μου στα ελληνικά είναι το “σ’ αγαπώ πολύ, μπαμπά”. Μοιάζουμε τόσο πολύ,   τόσο εμφανισιακά όσο και στον χαρακτήρα» είπε η Μόνα Λίζα.

Με έσφιξε στην αγκαλιά της,   την αγκάλιασα κι εγώ και έκλαιγε πολύ,   έκλαιγα κι εγώ,   είπε ο πατέρας της.

Συγκινητική ήταν η πράξη του πατέρα της Μόνα Λίζα να βγάλει τον Σταυρό από τον λαιμό του και να τον δώσει στην κόρη που δεν ήξερε ότι είχε.

Μάλιστα η Μόνα Λίζα πήγε και πήρε άλλο Σταυρό για τον πατέρα της αλλά και για τα παιδιά της.

«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος, ο Θεός να φυλάει εκείνη και τα παιδιά της και όλη την οικογένεια. Απέκτησα μια κόρη που με αγαπάει και την αγαπάω πολύ» είπε ο πατέρας με δάκρυα στα μάτια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει