Οι εργαζόμενοι και τα κρυφά σχόλια για το Βενιζέλειο

Για κρυφά κυβερνητικά σχέδια που αφορούν στο Βενιζέλειο και τα όσα ακούγονται περί συγχώνευσης με το ΠΑΓΝΗ και την αδιαφορία Διοίκησης, ΔΥΠΕ Κρήτης αλλά και υπουργείου Υγείας να βάλουν φρένο στην κατάρρευση του νοσηλευτικού ιδρύματος, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογός τους μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Τα τακτικά χειρουργεία έχουν ήδη σταματήσει να λειτουργούν και κανένας από την Διοίκηση της ΥΠΕ και του υπουργείου, που ενώ έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως για τα προβλήματα –ακόμα και στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού- δεν λένε να ασχοληθούν με τα προβλήματα του νοσοκομείου. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει.

Σιγά τώρα να μην ασχοληθεί κάποιος με το νοσοκομείο που καλύπτει εφημεριακά, μέρα παραμέρα όλη την Κρήτη και τα κοντινά νησιά, με το νοσοκομείο με τα περισσότερα χειρουργεία σε αριθμό αλλά και σε βαρύτητα χειρουργικών επεμβάσεων. Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει σταματήσει τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις… Ουσιαστικά έχει κλείσει αλλά αυτούς που πρέπει να δώσουν μια λύση μάλλον δεν τους ενδιαφέρει”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν ότι:

“Οι ειδικευόμενοι- εκπαιδευόμενοι ιατροί όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων του Βενιζελείου που θα αναλάβουν τις μελλοντικές χειρουργικές πράξεις μένουν ανεκπαίδευτοι, ανεπαρκείς σε επίπεδο χειρουργικών δεξιοτήτων, ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υγείας της κοινωνίας μας. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης, καθώς με την παρούσα κατάσταση καταργείται το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και στην αξιοπρεπή ολοκλήρωση της εκάστοτε χειρουργικής ειδικότητας που καθένας υπηρετεί”.

Και συνεχίζουν:

“Οι εργαζόμενοι αυτού του νοσοκομείου, αυτοί που έχουν δώσει ακόμη και την ψυχή τους για το ΕΣΥ δεν θα συμβιβαστούν με την αδιαφορία τους και με τις υπόγειες δικές τους πολιτικές σκέψεις και θα μας βρουν απέναντι τους.

Αυτό το τονίζουμε επειδή εδώ και λίγο καιρό άρχισαν πάλι κάποια πολιτικά παπαγαλάκια εντός και εκτός του Νοσοκομείου να μιλούν για συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο παρά τα προβλήματα προσφέρει, εδώ και χρόνια, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον κρητικό λαό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογής του.

Για αυτό το λόγο ζητούμε από τη Διοίκηση της ΥΠΕ και τον υπουργό Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση των προβλημάτων του Βενιζελείου, προχωρώντας άμεσα σε κινήσεις που να δίνουν λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα τακτικά χειρουργεία και να προχωρήσουν άμεσα σε προκηρύξεις θέσεων εργασίας (που έχουν ήδη ζητηθεί) για την κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό προσωπικό, κ.α, που είναι δικιά τους ευθύνη.

Σκοπός μας είναι πλέον η ενημέρωση των πολιτών της Κρήτης, των ΜΜΕ και όλων των συνδικαλιστικών οργάνων στην πόλη μας για το τι πραγματικά συμβαίνει και για τα κρυφά σχέδια που αφορούν το Βενιζέλειο και είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τους πολίτες θα τα σταματήσουμε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει