Τζουμάκας: Eίναι μεταβατικός

Λάβρος ήταν ο Στέφανος Τζουμάκας για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «μεταβατικό αρχηγό» και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο ίδιος από το κόμμα.

«Θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία», σχολίασε αρχικά ο κ. Τζουμάκας, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πέντε αρχικους διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε όλη την κατάσταση. Είναι θετικό ότι τον επέλεξε τόσος κόσμος, αλλά ο κόσμος δεν ψηφίζει πάντα με αρχές. Πολλές φορές ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», σημείωσε στον ΣΚΑΪ.

«Μετά την αποχώρηση του Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας στον χώρο και μία κρίση πολιτικής, αυτό το εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί. Ο Κασσελάκης δεν ήρθε μόνος του, τον έφεραν, ήρθε από την Αμερική. Ο Κασσελάκης έπαιζε στα χρηματιστήρια. Έτσι θα μπει στην πολιτική, ως τζογαδόρος; Όλη η χώρα γελάει με αυτήν την κατάσταση», είπε ο κ. Τζουμάκας.Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι μεταβατικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής, θα δούμε όμως αν μπορεί να ηγηθεί. Το ζήτημα του ηγεμόνα είναι να γίνει αποδεκτός. Επειδή τον ψήφισαν 50.000 άνθρωποι σημαίνει κάτι;» διερωτήθηκε. Όσον αφορά στην παραμονή του στο κόμμα, ο Στέφανος Τζουμάκας δήλωσε: «Το αν θα μείνω στο κόμμα θα κριθεί από την πορεία της πολιτικής που θα έχει ο χώρος αυτός. Με αυτήν την πολιτική, δεν νομίζω να μπορεί να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε κρίση ηγεσίας. Για μένα είναι μεταβατικός αυτός ο αρχηγός».

Και κατέληξε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε επειδή άσκησε πολιτικές ήττας και ορισμένοι έχουν την αυταπάτη ότι θα δικαιώσουν τις πολιτικές ήττες, αυτό επιχειρείται τώρα από ορισμένους, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτές τις φάρσες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει