Οι πρώτες αντιδράσεις

Πλήθος αντιδράσεων, τόσο στο εσωτερικό του κόμμματος, όσο όμως και στο εξωτερικό, προκάλεσε η εκλογή Κασσελάκη, ως νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.  Πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι την εκλογή Κασσελάκη, ενώ πολλοί περισσότεροι ήταν εκείνοι που τον αμφισβήτησαν.

«Εξέλεξαν για αρχηγό τους έναν άνθρωπο που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν απολύτως αγώνα της Αριστεράς, που δεν ήταν μαζί τους σε καμία πορεία, δεν ξέρει κανέναν απολύτως από τους ήρωες τους» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Άδωνης Γεωργιάδης.

«Το ζήτημα της ακρίβειας αποτελεί το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην κυβέρνηση και όχι ο κ. Κασσελάκης, τόνισε ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Για το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συστήθηκε στον ελληνικό λαό δηλώνοντας ανοιχτά τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ο κ. Πατέλης ανέφερε τα εξής. «Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον, όπως ξέρετε είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου, αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα».

Η Ελληνική Λύση, ανακοίνωσε ότι «μέχρι σήμερα, ο κ. Κασσελάκης όταν επιχείρησε να μιλήσει πολιτικά αποκάλεσε “κρατίδιο” τα Κατεχόμενα και αργότερα η “πολιτική του παρουσία” σταμάτησε στην “παρουσίαση” της προσωπικής του οικογένειας, του συζύγου και του σκύλου του. Η Ελληνική Λύση θα ασχοληθεί με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν απαντήσει για την υπόθεση των ψηφιακών μετρητών της ΔΕΔΔΗΕ και κατά πόσον υπάρχει “οικογενειακή εμπλοκή” με τον διαγωνισμό του 1,2 δισ. Όταν επιτέλους μιλήσει πολιτικά και δώσει τις επιβεβλημένες απαντήσεις, τότε θα ασχοληθούμε σοβαρά με τα λεγόμενα του».

Και η τάση των «53» ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μετά από τη νίκη του στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.Τα μέλη του εν λόγω ιδεολογικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν ως τραγικές τις εξελίξεις στο κόμμα, του οποίο πρόεδρος είναι πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο γνώμης που φιλοξενεί η εφημερίδα «Εποχή» και ξεκινάει με τη φράση «ποιος θα πάρει την ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει