Οι ευρωεκλογές και το μεγάλο στοίχημα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού,  την επόμενη ημέρα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διαχειριστεί μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Βασικό και κυρίαρχο ζήτημα εντός του κόμματος είναι η ενότητα, με πολλά στελέχη του κόμματος ήδη να έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους μετά τις εξελίξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η αξιοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και οι ρόλοι που θα αναλάβουν άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος. Ενδιαφέρον έχει το τι θα συμβεί συνολικά μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς επίσης και το πώς και αν θα αξιοποιηθεί ο Παύλος Πολάκης.  Η πλήρης ομάδα Κασσελάκη δεν έχει συγκροτηθεί πλήρως, ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής έχουν δοθεί.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγγυητής της ενότητας και με δεδομένο το αποτέλεσμα και τη μεγάλη διαφορά υπέρ Κασσελάκη, το κόστος θα είναι δυσβάστακτο για όποιον επιχειρήσει τη διάσπαση. Πολύ περισσότερο που μια διάσπαση, για να έχει προοπτική, θα πρέπει να την ακολουθήσουν δέκα βουλευτές, ώστε να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τη δεδομένη στιγμή, εκτιμάται ότι το πρώτο μεγάλο στοίχημα θα είναι το στοίχημα των ευρωεκλογών, οπότε μέχρι τότε, είναι πιθανόν να τηρηθούν στοιχειωδώς κάποιες ισορροπίες, ούτως ώστε να υπάρξει «πάτημα» στη συνέχεια, στην περίπτωση λάθος.  Οι ευρωεκλογές, πάντως, αποτελούν κομβικό σημείο και ο χρόνος μέχρι τον Ιούνιο του 2024 μετρά αντίστροφα και ανελέητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει