Ο Αλέξης, ο Στέφανος και η παρακαταθήκη

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις» ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο πλαίσιο της πρώτης δια ζώσης συνάντησης τους μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του ευχήθηκε συγχαρητήρια και να είναι σιδεροκέφαλος.

Η συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό έγινε στο γραφείο του στη Βουλή. Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Πρέπει να ξέρεις, οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες, είναι πολλές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη για να προσθέσει:

«Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Τα γνωρίζεις πολύ καλά. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους, ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως το NBA».

«Μάλλον εσύ βλέπεις περισσότερο NBA από εμένα» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης για να προσθέσει: «Έτσι είναι στους πολέμους.  Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου ενώ λίγο νωρίτερα με δήλωσή του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος επεσήμανε ότι:

«Οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την Προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δημοσιογράφοι θα τον βλέπουν συχνά στο χώρο που έγινε η συνάντηση. «Θα με βλέπετε συχνά, εδώ είναι το γραφείο μου» υποστήριξε, δείχνοντας πως εκεί θα είναι το «στρατηγείο» για τις επόμενες κινήσεις του. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε, όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Αναφορικά με τα όσα συζήτησαν με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στα 90 λεπτά της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν έκανε ταχύρυθμο μάθημα στον κ. Κασσελάκη, με τον πρώην πρωθυπουργό να απαντά αστειευόμενος ότι «μαθαίνει γρήγορα».

«Δεν είναι υπουργειο να κάνουμε παράδοση – παραλαβή. Τι να του δώσω;» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αστειευόμενος συμπλήρωσε: «Του έδωσα το «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει