Αναπτυξιακό πρωτάθλημα κορασίδων καθιερώνει η ΕΠΟ

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΗ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Τη διοργάνωση του πρώτου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Κορασίδων (Μικτών Ομάδων) U15, ανακοίνωσε επίσημα η ΕΠΟ, κάνοντας αποδεκτή σχετική πρόταση της ΕΠΣΗ και συγκεκριμένα της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωσή της, η τοπική Ένωση κάνει λόγο για μια μεγάλη δικαίωση καθώς ήταν η πρώτη Πανελλαδικά που πριν από αρκετούς μήνες, δημιούργησε Μικτή Ομάδα Κοριτσιών.

Παράλληλα έγιναν αλλεπάλληλες επαφές με την ΕΠΟ και παρεμβάσεις από τον αναπληρωτή πρόεδρο Γιώργο-Πλούταρχο Κουτεντάκη, προκειμένου η πρωτοβουλία της ΕΠΣΗ να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα για ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μικτών Ομάδων Γυναικών.

«Σήμερα το όραμα της ΕΠΣΗ γίνεται πραγματικότητα, καθώς η ΕΠΟ με έγγραφό της προς όλες τις Ενώσεις ανακοινώνει  την διοργάνωση του πρώτου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Κορασίδων (Μικτών Ομάδων) U15! Αυτό αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της Ένωσής μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΠΣΗ.

Το έγγραφο της ΕΠΟ προς τις Ενώσεις όλης της χώρας αναφέρει:

«Παρακαλούμε πολύ όπως μας αποστείλετε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του πρώτου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Κορασίδων (Μικτών Ομάδων) U15 μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Εφόσον κάποια ΕΠΣ δε μπορεί να συμπληρώσει αποδεδειγμένα ικανό αριθμό ποδοσφαιριστριών αντίστοιχης ηλικίας και δε μπορεί να συμμετέχει, θα δοθεί η δυνατότητα σχηματισμού ομάδας μέσα από τη συνεργασία 2 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Παρακαλείστε για τη συνεργασία με τις γυναικείες ομάδες που ανήκουν στην Ένωσή σας.

Σας ενημερώνουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα Κορασίδων U15 θα έχουν οι αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και έχουν Δελτίο ΕΠΟ.

Ο τρόπος διεξαγωγής του εν λόγω Πρωταθλήματος θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των Δηλώσεων Συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών κ. Κυριάκο Φύτρα.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει