Καλοκαιρινός: Θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία νέων Τ.Ο.Μ.Υ.

Για μια ακόμη φορά βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός στον Άγιο Σύλλα, περιοχή που βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη, με έντονη οικιστική ανάπτυξη αλλά και μεγάλη αγροτική παραγωγή. Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο Αλέξης Καλοκαιρινός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά με μεγάλο αριθμό κατοίκων του Αγίου Σύλλα που τον υποδέχτηκαν θερμά, να συζητήσει μαζί τους και να παρουσιάσει το σχέδιο και τις προτεραιότητές του για την αναζωογόνηση του οικισμού και τη στήριξη του πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Μετά από την πολύ γόνιμη συζήτηση που είχε ο Αλέξης Καλοκαιρινός με τους κατοίκους, τόνισε: «Εκπονείται ένας συνολικός σχεδιασμός για την αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» ενώ χαρακτήρισε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής, εφόσον οι πολίτες του εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, την επέκταση των αρδευτικών δικτύων και την παροχή αρδευτικού και πόσιμου νερού 24 ώρες το 24ωρο, όλο το χρόνο, ώστε να καλύπτονται οι αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων.

Επίσης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, αλλά και στο να δοθεί προτεραιότητα στη σύνδεση των κατοικιών με το δίκτυο αποχέτευσης και το βιολογικό καθαρισμό.

Συναντήσεις για τα θέματα υγείας του Ηρακλείου

Εποικοδομητική και με διάθεση συνεργασίας στα θέματα της υγείας που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου, ήταν η συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξη Καλοκαιρινού, με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου και τον υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου στον Εσταυρωμένο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα που αφορούν την καλύτερη παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός έβαλε στο τραπέζι και ζητήματα που απασχολούν τα νοσοκομεία του Ηρακλείου και τις συνθήκες που επικρατούν, ενώ τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, που συνεχίζει να αναζητά και να προτείνει ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του συστήματος υγείας στο Δήμο, έθεσε το ζήτημα των Τοπικών Μονάδων Υγείας και πώς μπορεί ο Δήμος να συντελέσει την υλοποίηση και επέκταση τους, ενδεχόμενα και με συνδρομή στην ανεύρεση χώρων για τη στέγασή τους. «Διεκδικούμε τη δημιουργία νέων ΤΟ.Μ.Υ. προκειμένου η πρωτοβάθμια φροντίδα να είναι προσβάσιμη, λειτουργική, αποτελεσματική και να συνδέεται με τις δημοτικές δομές κοινωνικής φροντίδας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε από τον κ. Παπαβασιλείου η επικείμενη δημιουργία δύο νέων ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο (και συνολικά 8 ΤΟΜΥ στην Κρήτη), με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

«Τα θέματα της υγείας και κοινωνικής πολιτικής αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Η επαφή και συνεργασία τόσο με την 7η ΥΠΕ όσο και με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής όπως ο Φαρμακευτικός σύλλογος, ο Ιατρικός σύλλογος, τα νοσοκομεία, οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, πρέπει να είναι συνεχής» δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

«Πρόθεσή μας όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα του «Δικαίωμα στην Πόλη», είναι ο Δήμος να παρεμβαίνει για τα θέματα που αφορούν τους πολίτες και τον τόπο πέρα από τη στενή του αρμοδιότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο Δήμος πρέπει να διαβουλεύεται και να συνεργάζεται με φορείς και κρατικές υπηρεσίες ώστε να επιτυγχάνονται θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες, ειδικά σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι αυτός της υγείας» κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στη συνέχεια συνομίλησε και με εργαζόμενους της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει