Ξεκίνησε το “ταξίδι” του το λεύκωμα «Παράπλους»

ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟΚΗΠΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Σε λιμάνια της βόρειας ακτογραμμής  της Κρήτης εστιάζει το λεύκωμα “Παράπλους” που ξεκίνησε το αναγνωστικό του ταξίδι από τον Βραχόκηπο.

Το λεύκωμα πλοηγεί τον αναγνώστη από την Αγία Πελαγία ως τα Μάλια, εστιάζοντας στην επικράτεια του Δήμου Χερσονήσου.

Το “παρών“ στην παρουσίαση του λευκώματος έδωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ο οποίος συνεχάρη του συγγραφείς Καλλιόπη Γκαλανάκη, Χριστίνα Παπαδάκη και Θεοτόκη Θεοδούλου, τον φωτογράφο Ιωάννη Παπαδάκη – Πλουμίδη και όλους τους συντελεστές αυτής της μοναδικής έκδοσης.

«Ο “Παράπλους” καταδύεται χρονικά μέχρι την εποχή του Χαλκού και φτάνει στην αρχαιότερη ρίζα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον Μινωικό. Ο Δήμος Χερσονήσου στηρίζει προσπάθειες που αποκαλύπτουν και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Σέγκος κατά την παρουσίαση του λευκώματος.

Την εκδήλωση προλόγισαν η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη και ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Την παρουσίαση του λευκώματος έκαναν η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Αθανασία Κάντα και ο καθηγητής αρχαιολογίας Ευάγγελος Κυριακίδης.

«Σκοπός της έκδοσης είναι, μεταξύ άλλων, να αναδειχθεί η σημασία του θαλάσσιου και του χερσαίου περιβάλλοντος του τόπου μας διαχρονικά για την πρόοδο και την ευμάρεια των κατοίκων αλλά και να αποτελέσει ένα εργαλείο αναστοχασμού για τον σχεδιασμό του μέλλοντος με μακροπρόθεσμο όραμα και πραγματική κοινωνική αξία», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.

Η έκδοση του λευκώματος έγινε με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Δήμου Χερσονήσου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει