Καραμπουζουκλήδες και πρόστιμα

Άντε πάλι τα ίδια με Άδωνι και ΚΚΕ! Αυτή την φορά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στη συζήτηση επί του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην αρχή μίλησε ο κ. Παφίλης λέγοντας ότι παρά την  τρομοκρατία της εργοδοσίας,  έκαναν απεργία και πήραν μέρος στις μεγάλες συγκεντρώσεις πάρα πολλοί εργαζόμενοι. «Όλος ο κόσμος σάς βρίζει. Και ήταν κι άλλοι που θα ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν. Καλούμε όσους δεν μπόρεσαν να συσπειρωθούν και να πετάξουν έξω τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Ξεφτίλες δεν ντρέπεστε. 100 χιλιάδες  κόσμος. Χιλιάδες. Και λέτε όλο αυτό τον κόσμο ότι είναι εργατοπατέρες; Το ρυάκι θα γίνει ποτάμι και θα σας πνίξει» είπε ο κ. Παφίλης.

Ο υπουργός Εργασίας πήρε τον λόγο και επικαλούμενος δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών υποστήριξε ότι η απεργία απέτυχε.

«Είπε ο κ. Παφίλης ότι θα με κάνει ρόμπα. Σημερινό άρθρο της ΕΦΣΥΝ που δεν μου έχει ιδιαίτερη συμπάθεια λέει ότι έχει δίκιο ο Γεωργιάδης, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία ήταν λίγοι.

Σήμερα (σ.σ. χθες) ψηφίζεται νόμος που λέει ότι όποιος πάει να κλείσει μια επιχείρηση στα πλαίσια απεργίας θα συλλαμβάνεται. Εσείς λέτε ότι είστε καραμπουζουκλήδες και δεν σας αρέσει. Κάντε ό,τι θέλετε. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται.

Σήμερα (σ.σ. χθες) το Ελληνικό κράτος ψηφίζει έναν νόμο και θα εφαρμοστεί και θα είμαι εγώ που θα παίρνει τους εισαγγελείς αν κάποιος κάνει τα στραβά μάτια στην εφαρμογή του νόμου. Χθες πήγατε στο λιμάνι και κλείσατε την είσοδο. Πήγατε και αλλού. Μέχρι χθες μπορούσατε να το κάνετε. Από αύριο δεν θα μπορείτε» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Παφίλης ζήτησε ξανά τον λόγο λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν απειλείται. «Δεν κωλώνουμε με πρόστιμα» είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει