Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» (European Heritage Days 2023: Living Heritage), συμμετέχει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ειδικότερα:

Η είσοδος στο Μουσείο σήμερα Σάββατο 23/9 και αύριο  Κυριακή 24/9, θα είναι ελεύθερη.

Τελευταία Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Κειμήλια Ομορφιάς. Αρχαιολογικοί θησαυροί από την Ιαπωνία». Ώρα 6:30. Η έκθεση ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη για την ξενάγηση και το Σάββατο 23/9 και την Κυριακή 24/9 για όλους τους επισκέπτες.

  • Σήμερα Σάββατο 23/9

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Νέες προοπτικές στην έρευνα των Αιγαιακών, μη αποκρυπτογραφημένων γραφών: Κρητική Ιερογλυφική και Γραμμική Α»

Ώρα 10:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΑΜΗ.

  • Σήμερα Σάββατο 23/9 και αύριο Κυριακή 24/9

«Οι δρόμοι του κρασιού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου». Θεματική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με 23 στάσεις σε εκθέματα που αφορούν την καλλιέργεια της αμπέλου, την οινοποίηση, την αποθήκευση και τη διακίνηση του οίνου, αλλά και τους συμβολισμούς της αμπέλου και του οίνου από την προϊστορική εποχή έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Αναζητήστε το ενημερωτικό φυλλάδιο στα εκδοτήρια του Μουσείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει