“Εφυγε” ο γιατρός Μανόλης Ξυλούρης

Στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του στον Αγιο Τίτο

Το τελευταίο αντίο στον γνωστό γιατρό ορθοπεδικό Μανόλη Ξυλούρη με καταγωγή από τα Ανώγεια θα πουν σήμερα η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι και όλοι όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. Εδωσε γενναία και πολύχρονη μάχη με τον  καρκίνο και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διετέλεσε για δεκαετίες διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής.  Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ένας άνθρωπος ευγενής, πρόσχαρος που ήθελε να προσφέρει στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο. Διακρίθηκε στην επιστήμη του και τίμησε την καταγωγή του. Λάτρευε την οικογένειά του, ήταν ένα κόσμημα για τη μεγάλη οικογένεια των Ξυλούρηδων και είχε μεγάλη αδυναμία στον εγγονό του, τον Μανόλη. “Εφυγε” νωρίς, σε ηλικία 69 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Στον ουρανό χορεύγουνε, στον Άδη κάνουν γάμο

Η οικογένεια των Ξυλούρηδων θρηνεί τον άδικο και πρόωρο χαμό ενός ξεχωριστού και αγαπητού μέλους της που κοσμούσε όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και την ιατρική επιστήμη που υπηρέτησε με πάθος και σεβασμό στον Άνθρωπο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως ορθοπεδικός γιατρός και διευθυντής του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Τον αποκαλούσαμε ο δικός μας Μανόλης, ο άνθρωπός μας, ο γιατρός μας που ανταποκρινόταν πάντα με καλοσύνη και σεμνότητα σε όλους όσοι χρειάζονταν τη βοήθειά του. Γι’ αυτό η οικογένεια των Ξυλούρηδων σήμερα είναι ντυμένη στα μαύρα σε βαρύ πένθος, θλίψη και πόνο.

“Εφυγε” ο γιατρός Μανόλης Ξυλούρης Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό γιατί άνθρωποι και επιστήμονες σαν τον Μανόλη Ξυλούρη σπανίζουν στην εποχή μας.

Αλλά η μοίρα του έτσι το είχε προδιαγράψει να τον πάρει νωρίτερα από κοντά μας και να τον στείλει στους ουρανούς παρέα με τους αγγέλους και τον αγαπημένο του Αρχάγγελό μας, Ψαρονίκο, να τραγουδούνε όπως και στην Δικτατορία μέσα στο Πολυτεχνείο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει