ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ:Χάνεται το νερό στους δρόμους!

Την ίδια ώρα που η στάθμη στο νερό του Αποσελέμη προσεγγίζει τα 5.000 κυβικά  και κορυφώνεται η αγωνία για τα οριακά αποθέματα που υπάρχουν, στην Αγία Τριάδα οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν το νερό να χάνεται στους δρόμους της ιστορικής συνοικίας για ώρες ολόκληρες προκαλώντας τη θλίψη και την αγανάκτηση τους.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 
Χάνεται το νερό στους δρόμους!Είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται σοβαρή βλάβη η οποία προκλήθηκε με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα από σπάσιμο αγωγού στο πλαίσιο μιας σημαντικής εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην εγκατάσταση υπόγειων δεξαμενών νερού με τη βοήθεια των οποίων θα τροφοδοτούνται οι πυροσβεστικοί κρουνοί που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, ώστε οι κάτοικοι να μην κινδυνεύσουν στην περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπυρική θωράκιση της περιοχής καθώς προβλέπει την εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων δεξαμενών νερού, οι οποίες συνδέονται με ένα υπόγειο σύστημα αγωγών που οδηγούν σε πυροσβεστικούς κρουνούς σε διάφορες θέσεις στην περιοχή Αγ. Τριάδας.

Η  χωρητικότηταςτων δεξαμενών είναι  περίπου 30 κυβικά η κάθε μία, και το δίκτυο πυρόσβεσης έχει  μήκος περίπου 1.600 μέτρα με σωλήνες πολυαιθυλενίου  ενώ  η εργολαβία προβλέπει επίσης και την τοποθέτηση  20 κρουνών πυρόσβεσης. Η αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από τη στενότητα του πολεοδομικού ιστού στην περιοχή, που έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσκολία ή αδυναμία διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 
Χάνεται το νερό στους δρόμους!Ωστόσο με το ατύχημα που σημειώθηκε, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας κ. Συμεών Χούπας  τονίζει ότι τα νερά έτρεχαν για ώρες και δημιουργήθηκε μια εφιαλτική κατάσταση διότι με την πίεση της ροής μετακινήθηκαν ποσότητες χώματος και λάσπης που έφραξαν τα φρεάτια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το συγκεκριμένο σημείο.

Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας κ. Σίμος Χούπας
Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας κ. Σίμος Χούπας

Οι κάτοικοι όπως είναι φυσικό κινητοποιήθηκαν άμεσα και ειδοποίησαν κάθε εμπλεκόμενο βλέποντας τεράστιες ποσότητες νερού να χάνονται άσκοπα στο δρόμο και κανείς να μην μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή τη σπατάλη.

Αυτό που επίσης προκαλεί οργή και αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής είναι ότι στην περιοχή τους η τροφοδοσία με το νερό ξεκινά στις 12.00 τη νύχτα και υπάρχει μια ετοιμότητα για να γεμίζουν τα ντεπόζιτα. Όμως αντί για να γεμίζουν τα ντεπόζιτα γέμισαν οι δρόμοι με απίστευτες ποσότητες νερού και δυστυχώς η κατάσταση αυτή συνεχιζόταν μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της επόμενης μέρας.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό για την πόλη και για κάθε κάτοικο της περιοχής που βλέπει το νερό να χάνεται την ίδια ώρα που το έχει απόλυτη ανάγκη.  Ο κ. Χούπας τονίζει ότι είναι ντροπή και αίσχος να υπάρχει αυτή η αναλγησία, και δυστυχώς στην Αγία Τριάδα και πάλι. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι ευθύνες εδώ είναι προσωποποιημένες και κανείς δεν μπορεί να αποδράσει από αυτές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει