Στις συνοικίες και τα κέντρα φροντίδας ο Αλ. Καλοκαιρινός

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων – ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ του Πόρου βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αντάλλαξε απόψεις με τους ωφελούμενους του Κέντρου για όλα όσα τους απασχολούν και ζήτησε τη γνώμη τους για την αναβάθμιση της λειτουργίας όχι μόνο του συγκεκριμένου  ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ, αλλά και όλων των αντίστοιχων δομών του Δήμου.

Στις συνοικίες και τα κέντρα φροντίδας ο Αλ. Καλοκαιρινός Από τα βασικά προβλήματα που κατέγραψε στην ατζέντα του ο Αλέξης Καλοκαιρινός είναι η υποστελέχωση των Κέντρων τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά τους ηλικιωμένους και δεσμεύτηκε να πιέσει το κεντρικό κράτος για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα, αναγνώρισε τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουν υψηλό το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» που εστιάζεται μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της φροντίδας και τις δράσεις για την 3η ηλικία, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην κοινωνική ζωή του Δήμου.

«Πρόκειται για έναν πολύ πετυχημένο θεσμό κοινωνικής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος προωθεί την κοινωνική δράση και προσφορά των μελών του, έτσι ώστε να χτίζουν σχέσεις, συνεργασίες και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική δικτύωση της τοπικής κοινωνίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας:

«Για το λόγο αυτό θα ενισχύσουμε και θα αυξήσουμε τις δομές ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων σε όλο το Δήμο Ηρακλείου. Η κοινωνική πολιτική, όπως είναι γνωστό σε όλους, βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας».

Τον Αλέξη Καλοκαιρινό συνόδευε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης 20/9, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επισκέφτηκε και το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού όπου και συζήτησε με εργαζόμενους της δομής για όλα όσα τους απασχολούν.

Στις συνοικίες και τα κέντρα φροντίδας ο Αλ. Καλοκαιρινός Τα προβλήματα της Ανάληψης

Την Ανάληψη, μια από τις παλαιότερες συνοικίες του Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός περπάτησε στα στενά της Ανάληψης, συνομίλησε με κατοίκους που τον υποδέχτηκαν θερμά, αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και συζήτησε τις ιδέες που μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωή τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής, η Ανάληψη, παρά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και της κατασκευής δικτύου πεζοδρόμων τα προηγούμενα χρόνια, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της. Τέτοια είναι η έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και χώρων στάθμευσης στους στενούς δρόμους με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η κυκλοφορία, η έλλειψη σήμανσης στον δρόμο για τους μαθητές, η έντονη δυσοσμία των φρεατίων κ.ά.

Στις συνοικίες και τα κέντρα φροντίδας ο Αλ. Καλοκαιρινός «Όλοι έχουν δικαίωμα στην πόλη και αυτό υποστηρίζουμε» είναι το μήνυμα που έστειλε από την Ανάληψη ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Προτεραιότητά μας είναι κάθε συνοικία και κάθε γειτονιά στο Ηράκλειο να βρει την ταυτότητά της και μέσα από τις κατάλληλες, ρεαλιστικές παρεμβάσεις, να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει