ΔΕΝΤΡΑ: Ανοίγει ξανά το θέμα της κοπής

Το μεγάλο κεφάλαιο της κοπής των δέντρων που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο προσανατολίζεται να ανοίξει η Λότζια, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αφού  διαπιστώνει ότι υπάρχει μια κλιμάκωση τόσο σε ότι αφορά στις αντιδράσεις των κατοίκων όσο και σε σχέση με την κατάσταση των δέντρων.

Είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να ξεμπλοκάρει ο Δήμος από τον περιορισμό που σήμερα του δένει τα χέρια σε 32 κοπές δέντρων που βρίσκονται στον αστικό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, τονίζει στην «Π» η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Η ίδια σημειώνει ότι έχει διαπιστωθεί ότι δύο δέντρα από αυτά που είναι στη λίστα για να κοπούν έχει ξεραθεί τελείως και ο κίνδυνος για πτώση είναι στο κόκκινο. Το ένα βρίσκεται στην περιοχή του Μασταμπά και το δεύτερο στο νεκροταφείο. Εκτός όμως από την εξόφθαλμη επιδείνωση της κατάστασης του πρασίνου,  υπάρχουν ισχυρές πιέσεις και από την κοινωνία ακόμα και από μικρά παιδιά που ζητούν προστασία από το Δήμο και να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΕΝΤΡΑ: Ανοίγει ξανά το θέμα της κοπής Συγκεκριμένα όπως σημειώνει η κ. Στυλιανού  μια μαθήτρια έχει στείλει εξώδικο στο Δήμο Ηρακλείου με το οποίο τον καθιστά υπεύθυνο για ότι της συμβεί από την πτώση του δέντρου που βρίσκεται έξω από το σχολείο της. Η κ. Στυλιανού τονίζει ότι ένα πεύκο από αυτά που δεν ήταν ενταγμένο στη λίστα των κοπών και στην οδό Γεωργίου Στυλιανού έπεσε μέρα μεσημέρι βρισκόταν, και από θαύμα δε σημειώθηκε κάποιο ατύχημα στους διερχόμενους πεζούς και τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή.

Το δέντρο έπεσε με χαρακτηριστική ευκολία αφήνοντας μεγάλα ερωτηματικά σε σχέση με την προστασία των πολιτών και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Η ίδια τονίζει ότι στις προθέσεις της είναι να έρθει σε επαφή και με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους προκειμένου να τους εξηγήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται με την απαγόρευση των κοπών την ίδια ώρα που καταγράφονται νέες πτώσεις δέντρων και κλαδιών. Η ίδια σημειώνει ότι η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει