Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η FED

Αμετάβλητο άφησε το βασικό της επιτόκιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ειδικότερα, η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να παραμείνουν, τουλάχιστον για αυτή τη συνεδρίαση, τα επιτόκια εκεί που βρίσκονται.

Ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο μιας ακόμα αύξησης των επιτοκίων πριν από το τέλος του χρόνου, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, 12 από τα 19 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο αν κάτι δεν αλλάξει υψηλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον στα επίπεδα που βρίσκονται.

Ο κ. Πάουελ έχει ένα τελείως διαφορετικό πρόβλημα από ότι έχει η κυρία Λαγκάρντ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία και αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25 στην τελευταία συνεδρίαση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ομοσπονδιακή τους Τράπεζα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τού να φρενάρουν την οικονομία, ενώ η κυρία Λαγκάρντ στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίζει το πρόβλημα μιας ύφεσης στην οικονομία της ευρωζώνης, με τη Γερμανία να είναι πλέον σαφώς σε ύφεση και τα πράγματα να μη δείχνουν καλά ενόψει του χειμώνα και ενόψει της νέας χρονιάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει