Ο Σταύρος για τον Στέφανο

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Κασσελάκη. Ο πρώην πολιτικός αρχηγός που ίδρυσε το ΠΟΤΑΜΙ υπερασπίζεται τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «γοητεύει τους νέους αντισυστημικούς ψηφοφόρους», ενώ τον περιγράφει σαν ένα μείγμα του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Το αν θα πάρει τα καλά στοιχεία των δυο πολιτικών αρχηγών ή θα είναι μια καρικατούρα, με όλες τις αδύναμες πλευρές των δυο πολιτικών, θα το δείξει η συνέχεια, λέει, ανάλογα και με το ποιούς θα διαλέξει ως συνεργάτες.

Έχει ψηφίσει λοιπόν μόνο μια φορά στην Ελλάδα, το 2009. Και ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Είναι υπέρ του σταθμού μετρό στα Εξάρχεια, αρκεί το έργο να γίνει με διαφάνεια για να μην υπάρχουν σπατάλες. Όπως είναι και υπέρ της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, αρκεί επίσης να γίνει με όρους διαφάνειας. Μη κρατικά πανεπιστήμια; “Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη” μου είπε τότε ευθαρσώς. Και αν το κράτος έπρεπε να ενισχύσει οικονομικά μια μόνο ηλικιακή ομάδα, αυτός θα επέλεγε τους νέους και όχι τους συνταξιούχους» αναφέρει ο δημοσιογράφος.

«Τον ενοχλεί επίσης η τοξικότητα στα social media και το γεγονός ότι ξοδεύουμε πολλές ώρες βλέποντας τις ζωές των άλλων αντί να βελτιώνουμε τον εαυτό μας. Ήρωάς του στον πραγματικό κόσμο είναι ο Αλαν Τούρινγκ, ο Αγγλος μαθηματικός που αποκρυπτογράφησε το Enigma των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένας κορυφαίος επιστήμονας, ανοιχτά γκέι σε μια δύσκολη εποχή και αυτός ίσως είναι και ο λόγος που σπρώχτηκε στην αυτοκτονία στα 41 του χρόνια. Ενώ, κινηματογραφικός του ήρωας είναι ο Batman, ένας “προστάτης χωρίς εξωπραγματικές δυνάμεις» συνεχίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει