Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Μαΐου

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν και χθες  οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία υποχώρησε στα επίπεδα των 1.200 μονάδων, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Μαϊου.

Στις τρεις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 4,63%, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει μειωθεί κατά 3,5 δισ. ευρώ. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, παρά το μπαράζ αναβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης και θετικών συστάσεων από ξένους επενδυτικούς οίκους δέχονται οι Ελληνικές τράπεζες.

Μετά τις αναβαθμίσεις από την Moody΄s και την Fitch, χθες οι επενδυτικοί οίκοι JP Morgan και Citigroup έδωσαν νέα “ψήφο” εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι το sell off στον τραπεζικό κλάδο είναι αδικαιολόγητο, καθώς η κερδοφορία τους είναι ανθεκτική και οι αποτιμήσεις τους ελκυστικές και σε discount σε σχέση με τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.200,31 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,24%.

Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει υψηλότερη τιμή στις 1.237,31 μονάδες (+0,78%) και κατώτερη τιμή στις 1.197,45 μονάδες (-2,47%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 131,10 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 35.227.716 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,13%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει