Καλοκαιρινός: Τα δικαιώματα των κατοίκων θα είναι υποχρεώσεις της δημοτικής Αρχής

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι δέκα  βασικές αρχές, οι τρεις θεμελιώδεις προτεραιότητες, οι  έξι προγραμματικές πρωτοβουλίες και τα μεγάλα έργα του Δήμου που βρίσκονται στο επίκεντρο της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» παρουσίασε ο επικεφαλής της Αλέξης Καλοκαιρινός στην ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος του που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα. Συγκεκριμένα  ο Αλέξης Καλοκαιρινός παρουσίασε τη συνοπτική εκδοχή του προγράμματος, το σχέδιο για «μια πόλη που τα δικαιώματα των κατοίκων της θα είναι υποχρεώσεις της Δημοτικής μας Αρχής.

Το δικαίωμα στην καθαριότητα, στην ευκολότερη μετακίνηση, στην ποιότητα ζωής, στον πολιτισμό, στην εξυπηρέτηση, στην κοινωνική μέριμνα, στην ανάπτυξη του Ηρακλείου, θα είναι στο επίκεντρο κάθε δράσης μας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος. Ένα πρόγραμμα διανθισμένο με εικόνες που όπως ξεκαθάρισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν είναι μελέτες, αλλά οπτικοποιούν τις ιδέες για να μπορεί καθένας να αντιληφθεί το τι προτείνεται.

Όπως είπε το πρόγραμμα «έχει σαφείς προτεραιότητες και συγκεκριμένες προτάσεις. Και εστιάζει σε αυτά που εδώ και μήνες συζητάμε με τους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά και σε κάθε οικισμό, αλλά και με φορείς, σωματεία και επιστημονικές ενώσεις του τόπου μας».

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός μίλησε για τις 10 θέσεις αρχής που καθορίζουν το πλαίσιο δράσης της παράταξης και αναφέρονται στο ότι ο Δήμος Ηρακλείου:

  1. Λειτουργεί δημοκρατικά, με διαφάνεια και λογοδοσία.
  2. Εφαρμόζει πολιτικές χρηστής διοίκησης και διαχείρισης με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής ωφέλειας.
  3. Παρεμβαίνει για τα θέματα που αφορούν τους πολίτες και τον τόπο πέρα από τη στενή του αρμοδιότητα. Διεκδικεί ανακατανομή αρμοδιοτήτων και πόρων στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης της χώρας.
  4. Συνεργεί με άλλες αρχές και όλους τους Δήμους της Κρήτης και συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στην αυτοδιοίκηση.
  5. Συνομιλεί ισότιμα με την κεντρική κυβέρνηση και διεκδικεί ανυποχώρητα όσα αναλογούν στον τέταρτο Δήμο της χώρας.
  6. Είναι ενεργητικά παρών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και αξιοποιεί έγκαιρα, συντεταγμένα και αξιόπιστα όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους.
  7. Δίνει διακριτό και ουσιαστικό ρόλο στα Διαμερίσματα και στις Κοινότητες για την καλύτερη εκτέλεση του δημοτικού έργου εξυπηρέτηση των πολιτών στο πλαίσιο της εσωτερικής αποκέντρωσης.
  8. Συνεργάζεται με τους εργαζομένους και αναγνωρίζει την προσωπικότητα, την αξία και το έργο τους. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου αποτελούν βασική συνιστώσα του δημοτικού έργου.
  9. Συνεργεί με όλους τους φορείς και τις κοινωνικές ομάδες, δίνει χώρο και βήμα σε όλους τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους.
  10. Αναγνωρίζει έμπρακτα ότι ο δημότης έχει λόγο ατομικά και συλλογικά. ΟιΙ δημότες είναι συμμέτοχοι στο Δήμο. Ο Δήμος οικοδομεί με τους δημότες σχέση εμπιστοσύνης.

Το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», τόσο στη συνοπτική όσο και στην πλήρη εκδοχή του, μπορείτε να το δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://dikaiomastinpoli.gr/?page_id=8554

Μπορεί επίσης να σας αρέσει