Με επιτυχία η εκδήλωση των κέντρων PALSO για την ενδοσχολική βία

Με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η ψυχολόγος, κυρία Παπαδάτου Φωτεινή, από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο κύριος Καλομοίρης Νικόλαος,  Ανθυπασπιστής στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Η ενδοσχολική βία αποτελεί μία σύγχρονη κοινωνική μάστιγα που σαρώνει τα τελευταία χρόνια τις σχολικές ηλικίες. Φαινόμενα ξεκινούν να καταγράφονται από το Δημοτικό έως και το Λύκειο δημιουργώντας έντονο προβληματισμό σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε γονείς. Έχοντας εξαιρετικά αισθητήρια οι άνθρωποι των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, μέλη της μεγάλης οικογένειας της PALSO και στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής  ευθύνης που τους διακρίνει, ξεκινούν δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά ανοίγοντας διάπλατα το θέμα για διαβούλευση και ενημέρωση των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Άλλωστε στην εισαγωγή του ευχαριστώντας και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους  ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κύριος Κουταλάκης Νικόλαος, έκανε εκτενή αναφορά στον προβληματισμό που καταγράφεται και στους άμεσους τρόπους αντιμετώπισης που θα πρέπει να υπάρξουν σήμερα, προκειμένου το φαινόμενο να μη λάβει εκτεταμένες διαστάσεις.

Στο ανησυχητικό φαινόμενο παθογένειας της σημερινής κοινωνίας, καθώς και την όλο και περισσότερη έκταση, όπως αυτή καταγράφεται, αναφέρθηκαν και οι ομιλητές τονίζοντας ότι οι λύσεις που μπορούν να βρεθούν ξεκινούν κυρίως από το σπίτι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει