ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ : Πάνω από 700 τα κενά στην εκπαίδευση!

Για τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση στο Ηράκλειο, δέκα ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, κάνει λόγο η Ένωση Γονέων, που διαπιστώνει ότι πολλά ακόμα σχολεία υπολειτουργούν.

Σύμφωνα με την Ένωση Γονέων, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά είναι πάνω από 400 ενώ δευτεροβάθμια ξεπερνούν τα 300.

«Τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν σε ειδικούς παιδαγωγούς για παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης που οδηγούν- και δικαίως- σχολεία σε καταλήψεις όπως στο 3ο Γυμνάσιο από σήμερα» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων όπου και προστίθεται μεταξύ άλλων:

«Στα Νηπιαγωγεία: αυτή τη στιγμή το 46ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου είναι υπό έξωση μιας και τελείωσε η μίσθωση από το Δήμο! Ενώ υπάρχουν ακόμη  κενά σε νηπιαγωγούς για την κάλυψη του ολοήμερου (πχ 58ο νηπιαγωγείο) καθώς και κενά στις δασκάλες αγγλικών.

Στα Δημοτικά: λείπουν πολλές ειδικότητες όπως για εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή, πληροφορική, κλπ. Ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν όπως πέρυσι, σοβαρά στεγαστικά προβλήματα στο δημοτικό Βασιλειών στο δημοτικό Κάτω Ασιτών  που πλημμυρίζει κάθε χρόνο, στο 3ο δημοτικό Αλικαρνασσού με το επικίνδυνο πρανές κά. Επίσης καταγγελίες έχουμε από το 48ο δημοτικό σχετικά με την  πρωινή υποδοχή του ολοήμερου.

Ειδική Αγωγή και ειδικό προσωπικό: εδώ η κατάσταση είναι οριακή! Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για ελαχιστοποίηση προσλήψεων ειδικών παιδαγωγών: υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες γονιών που τα παιδιά τους «μοιράζονται» στα δυο έναν ειδικό παιδαγωγό ή και καταγγελίες ότι δεν έχει έρθει καν ειδικός παιδαγωγός (58ο Νηπιαγωγείο, 14ο δημοτικό, Καπετανάκειο κα). Επίσης τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση με τις προσλήψεις νοσηλευτών ειδικά για τα περιστατικά με διαβήτη όπως την πολύ σοβαρή περίπτωση του παιδιού στο δημοτικό Βασιλειών που έχει μείνει ακάλυπτο.

Σε σχέση με την πρωτοβάθμια αναφέρεται ότι δεν κατέστη εφικτή μια συνάντηση με τον διεθυντή κ. Μπελαδάκη, ενώ από τη δευτεροβάθμια δόθηκε η απάντηση από την αναπληρώτρια διευθύντρια ότι η διεύθυνση έχει καταγράψει όλα τα κενά, τα έχει στείλει στο Υπουργείο και περιμένει να καλυφθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 90% στην επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών που θα γίνει από 29 Σεπτεμβρίου.

Επίσης παρέμβαση έγινε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου που είναι αρμόδια για το κτηριακό των σχολείων σχετικά με ελλείψεις και ζημιές που δεν έχουν ακόμη επιδιορθωθεί από πέρυσι όπως πχ στο 3ο Γυμνάσιο. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης μας με την γραμματεία της τεχνική υπηρεσίας, φαίνεται ότι άμεσα θα στείλει τεχνικούς για να επιδιορθωθούν οι ζημιές.

Η ουσία και το συμπέρασμα που βγαίνει από τις σημερινές αυτές παρεμβάσεις αλλά και τις καταγγελίες που έρχονται στην Ένωση μας κάθε μέρα είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει