Αρναουτάκης: Φτιάχνουμε την Κρήτη της νέας εποχής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ

51

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» που απαρτίζεται από 113 υποψήφιες και υποψήφιους, στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, παρουσίασε χθες ο επικεφαλής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο «Αναδρομές», στις Κάτω Αρχάνες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης στην ομιλία του έκανε απολογισμό του έργου της περιφερειακής αρχής τα τελευταία 4 χρόνια ενώ παρουσίασε και τις βασικές αρχές και αναπτυξιακές προτεραιότητες του συνδυασμού του για την επόμενη πενταετία.

Πολίτες κάθε ηλικίας από ολόκληρο το νομό Ηρακλείου, μεταφέροντας μήνυμα νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, είχαν κατακλύσει τις «Αναδρομές» που γέμισαν ασφυκτικά μια ώρα πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης.

Στους ιδιαίτερους συμβολισμούς που αποκτά η πρωτόγνωρη παρουσία των Κρητικών στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού αναφέρθηκε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες που προδιαγράφονται για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί έχει εισέλθει σε πορεία μετασχηματισμού, υπογραμμίζοντας  ότι «έως το 2030 θα έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις που διεκδικήσαμε με επιτυχία και η Κρήτη εισέρχεται στη νέα εποχή με μεγάλες αξιώσεις».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης στάθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς εμπιστοσύνης και συμπόρευσης με όλους τους Κρητικούς,  με όλους τους φορείς του νησιού αλλά και με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, με τους οποίους, όπως τόνισε με έμφαση «συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι την πορεία μας, πάνω σε στέρεες βάσεις, διατηρώντας το ισχυρό αναπτυξιακό μας αποτύπωμα και έχοντας βρει έναν κοινό τόπο συνεννόησης και συνεργασίας στο πλαίσιο του Συγκρητισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στις Αρχάνες παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
Στις Αρχάνες παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Έξι βασικές διαστάσεις περιλαμβάνει ο πυρήνας του σχεδίου για την Κρήτη του 2030 όπως το περιέγραψε στην ομιλία του ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι έξι στόχοι του σχεδίου για την Κρήτη περιλαμβάνουν:

– Την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης προς την κυκλική οικονομία.

– Την αναβάθμιση των παραγωγικών πυλώνων της κρητικής οικονομίας  και τη δημιουργία ισχυρών βάσεων για ποιοτική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

– Την ενθάρρυνση καινοτόμας επιχειρηματικότητας, με τη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την αξιοποίηση του περιφερειακού ερευνητικού δυναμικού.

– Την ανάληψη επείγουσας δράσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της.  Την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του νησιού και την αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

– Την ισορροπία μεταξύ υπαίθρου και αστικού χώρου με οικισμούς ασφαλείς, ανθεκτικούς και βιώσιμους και πόλεις φιλόξενες τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους επισκέπτες.

– Την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα της Περιφέρειας προς την Κρήτη του 2030 ο κ. Αρναουτάκης τόνισε με έμφαση ότι θα βασίζονται στη Βιώσιμη ανάπτυξη, την Εξωστρέφεια, την Κοινωνική συνοχή και την επένδυση στην «Έξυπνη Κρήτη».

Περιγράφοντας το σχέδιο για την «Έξυπνη Κρήτη» ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι «θα ενισχυθεί η συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποστηρίζοντας παράλληλα τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και με στόχο την καινοτόμο υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και στη διάχυση και αξιοποίηση της γνώσης σε όλα τα επίπεδα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει