Η αναφορά της Le Monde

46

…Σε αυτό το φαινόμενο αναφέρεται και η γαλλική Μοντ. Το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, «παλιού τραπεζίτη της Goldman Sachs, επίδοξου διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενσάρκωσε την αντίσταση στην πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», φιλοτεχνεί με αναφορές σε πτυχές της επαγγελματικής του καριέρας και της προσωπικής του ζωής.

Η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας στην Αθήνα, Μαρίνα Ραφενμπέργκ, σημειώνει στο άρθρο της τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ «μετά από ένα μουντό καλοκαίρι για την Αριστερά, που σημαδεύτηκε από τις πυρκαγιές και την οδυνηρή ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» κι όταν η Έφη Αχτσιόγλου φάνταζε ως το φαβορί.

Το άρθρο αναφέρει ότι ο «χρηματοοικονομικός σύμβουλος με το αθλητικό κορμί και τα διαπεραστικά μπλε μάτια ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Σε ηλικία 14 ετών έφυγε για τις ΗΠΑ. Ο πατέρας του, πλειοψηφικός μέτοχος σε εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών γνώρισε οικονομικές δυσκολίες. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι εγκατέλειψε “εξ’ ανάγκης” την Ελλάδα, όχι μόνον λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά και επειδή πνιγόταν σε μια συντηρητική κοινωνία, όπου φοβόταν να μιλήσει για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την ηγεσία κόμματος εμφανίστηκε στο βίντεο της υποψηφιότητάς του με τον Αμερικανό σύντροφό του, Τάιλερ ΜακΜπεθ, νοσοκόμο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει