ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ: Διεκόπη ξανά η δίκη

54

Διεκόπη χθες για να συνεχιστεί στις 25 του μήνα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών, την πρόταση του εισαγγελέα και την τελική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη που έχασε τη ζωή της μετά από εγχείρηση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Χθες η απολογία της αναισθησιολόγου ήταν πολύωρη, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα της έδρας για τον θάνατο της μικρής Μελίνας. Η γιατρός στη διάρκεια της απολογίας της, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί και διήρκεσε μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της ημέρας με την τραγική κατάληξη για το άτυχο παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό η κατηγορούμενη αθωώθηκε, ακολούθησε έφεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών και η υπόθεση επρόκειτο να κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Όμως, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση της αναισθησιολόγου για αοριστία της αιτιολογίας και απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση του εισαγγελέα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της 4χρονης, αλλά και του κ. Ντογιάκου που ζήτησε την εξέταση του σκεπτικού της απορριπτικής απόφασης.

Τελικά το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Ντογιάκου και η υπόθεση οδηγήθηκε πάλι στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως είναι γνωστό, η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει