Απειλές, πυροβολισμοί και μηνύσεις

ΞΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡ. ΗΛΙΑ

81

Τεταμένο είναι γι ακόμα μια φορά το κλίμα στον Προφήτη Ηλία, όπου υπήρξαν καταγγελίες για πυροβολισμούς, απειλές αλλά και μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση. Το πρώτο περιστατικό  σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι, όταν ένας 47χρονος κάτοικος του χωριού κατήγγειλε ότι ένας 40χρονος συγχωριανός του τον πυροβόλησε, τη στιγμή που περνούσε από ένα συγκεκριμένο σημείο με το αυτοκίνητό του.  Τα πυρά δεν βρήκαν στόχο, εξετάζεται μάλιστα εάν είχαν ωστόσο τον 47χρονο, όπως έλεγαν αστυνομικοί.

Ο 47χρονος φέρεται να απομακρύνθηκε από το σημείο, όμως όπως είπε, υπήρξαν και δεύτεροι πυροβολισμοί, χωρίς και πάλι οι σφαίρες να βρουν στόχο, ενώ έγινε καταγγελία ότι ο 40χρονος πέταξε και πέτρες προς το μέρος του.

Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 40χρονου, ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Μάλιστα, φέρεται να είπε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι ο 47χρονος έχει οπλισμό στο σπίτι του και πως με ένα συγγενικό του πρόσωπο, εξύβρισαν τον 40χρονο.

οπλοΟι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 47χρονο, δεν εντοπίστηκε οπλισμός στο σπίτι του, παρά μόνο μια καραμπίνα που είχε άδεια, αλλά δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την ασφαλή φύλαξή της, ενώ ο συγγενής του 47χρονου δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί. Απεναντίας συνελήφθη ένα τρίτο άτομο, φίλος του ατόμου που αναζητείται, γιατί κατηγορείται ότι τον βοήθησε να διαφύγει.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι δύο αναμένεται να δικαστούν την Τετάρτη από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Επίσης το δικαστήριο διέταξε οι δύο πλευρές να μην έχουν καμία επαφή μεταξύ τους.

Η κατάσταση πάντως στο ορεινό χωριό του δήμου Ηρακλείου φαίνεται να παραμένει εκρηκτική και τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Κάτοικοι του Προφήτη Ηλία είπαν στην «Π», ότι πολλά περιστατικά, ακόμα και κάποια στα οποία οι πληροφορίες αναφέρουν βγήκαν όπλα, έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών.

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι ο φόβος είναι εκείνος που αναγκάζει πολλούς να κρατούν το στόμα τους κλειστό και να μην ζητούν βοήθεια από τις Αρχές, υπό το φόβο ότι θα βρεθούν «στο μάτι του κυκλώνα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει