Τα Χριστούγεννα στις αίθουσες “Ο Καπετάν Μιχάλης”

131

Τα   Χριστούγεννα  θα βγει στις αίθουσες η ταινία “Ο Καπετάν Μιχάλης”, ζωντανεύοντας στη μεγάλη οθόνη τον ομώνυμο ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη.

Η ταινία, που βασίζεται στο κορυφαίο μυθιστόρημα, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Χαραλάμπους, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, την ερμηνεία  του ήρωα  έχει αναλάβει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Τα γυρίσματα της μεγάλης αυτής κινηματογραφικής παραγωγής, διήρκεσαν αρκετούς μήνες και πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Γι’ αυτό εξάλλου και το αυθεντικό κρητικό στοιχείο είναι διάχυτο όπως και οι εικόνες της εποχής στην οποία εξελίσσεται η πλοκή της ιστορίας.

Η υπόθεσή της, σύμφωνα με το βιβλίο, τοποθετείται χρονικά στην Κρητική Επανάσταση του 1889. Κεντρική φιγούρα είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ο ανυπόταχτος Κρητικός που έχει δώσει όρκο να παραμείνει μαυροντυμένος, αξύριστο κι αγέλαστος μέχρι να ελευθερωθεί η Κρήτη. Ωστόσο, η εμφάνιση μιας γυναίκας, της Εμινέ, κατακυριεύει το μυαλό και τη σκέψη του και ο ίδιος παλεύει αδυσώπητα με τον πειρασμό που τον αποσπά, άθελά του, από τους σκοπούς του. Θα τα καταφέρει τελικά και ποιο είναι το μεγάλο τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει;

Εκτός από τον Αιμίλιο Χειλάκη, στην ταινία συμμετέχουν πολλοί ακόμη ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και οι Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Ιωάννου, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, Ελένη Βουτυρά, Γιάννης Τσαγκαράκης, Ελενα Γαβρά κ.α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει