Σχολείο… χωρίς δρόμο

43

Να σας πάω μέχρι το… Ατσιπόπουλο τώρα. Εκεί έγινε ένα καινούριο κτήριο, πολύ ωραίο, σε έναν χώρο μακριά από σπίτια, μέσα στη φύση. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το σχολείο έγινε χωρίς όμως να φτιαχτεί ένας σοβαρός δρόμος προς αυτό και χωρίς να έχει πεζοδρόμια για τα παιδιά. Κανένας μάλλον δε θέλει να παραχωρήσει οικόπεδο για τα αυτονόητα. Για να πας στο σχολείο, πρέπει να στρίψεις αριστερά από τον κεντρικό και να μπεις στον δρόμο που πάει στο σχολείο.

Η στροφή αριστερά είναι παράνομη, σωστά; Έτσι λέει και το ΚΤΕΛ που δεν θέλει να εκτελέσει τη διαδρομή, εξαιτίας της αριστερής στροφής. Είμαστε λοιπόν όλοι παράνομοι; Προφανώς.

Συζητήσεις επι συζητήσεων, με Περιφέρεια, Δήμο, ΚΤΕΛ κλπ. Χρόνια δεν έχουν βγάλει πουθενά και τα παιδιά πάνε με τα πόδια, σε δρόμο χωρίς πεζόδρόμιο, που γεμίζει και νερά τον χειμώνα που βρέχει και γίνεται επικίνδυνος, επειδή έχει κατηφόρες και το νερό έχει ορμή. Μετά από διάφορες κινήσεις της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, μπήκε ένα λεωφορείο από ιδιώτη και τα παιδιά πάνε στο σχολείο με αυτό. Όλα καλά λέτε;

Σχολείο… χωρίς δρόμοΤον έκλεισε ο Δήμος!

…Και όμως! Επειδή στην Ελλάδα το timing είναι σημαντικό, την ημέρα του Αγιασμού, είδαμε αυτό στον δρόμο για το σχολείο. Ο Δήμος Ρεθύμνου σκέφτηκε να το κάνει τώρα. Όχι δύο μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά.

Το λεωφορείο δεν περνάει φυσικά, ούτε από τον κάτω δρόμο. Δε χωράει. Το λεωφορείο που με τόσο κόπο μπήκε για να εξυπηρετήσει γονείς και παιδιά. Ο άνθρωπος βρήκε άλλο δρόμο, που κάνει 10 λεπτά περισσότερο, γι αυτό και μείωσε τις διαδρομές. Ευτυχώς δεν είπε “δεν κάνω τίποτα μέχρι να τελειώσει το έργο”. Τώρα βρήκε ο Δήμος; Τα σχολεία ανοίγουν κάθε χρόνο την ίδια μέρα. Δεν ξέρουν πότε; Έλεος! Είπαν ότι θα τελειώσουν τη Δευτέρα. Την Καθαρή Δευτέρα; Τη Μεγάλη Δευτέρα; Τη Δευτέρα Παρουσία;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει