ΠΑΓΝΗ: Ανάκληση απολύσεων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων

25

Να ανακληθούν οι απολύσεις 16 εργαζομένων που εργάζονταν ως προσωπικό ασφαλείας στο ΠΑΓΝΗ, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το νοσοκομείο τούς χρειάζεται και δεν μπορεί να τους πετάει στο δρόμο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η Διοίκηση  του ΠΑΓΝΗ χωρίς καμία προειδοποιήσει πέταξε με την απόφαση της στην ανεργία 16 οικογένειες χωρίς κανένα περιθώριο να μπορούν να αναζητήσουν αλλού δουλειά.

Η αιτιολογία των απολύσεων των 16 εργαζομένων προσωπικού ασφάλειας του νοσοκομείου  ήταν το δημοσιονομικό κόστος και η δικαστική διαμάχη των εταιρειών. Είναι εργαζόμενοι που δούλευαν για 3 χρόνια σε αυτό τον κρίσιμο για το νοσοκομείο τομέα και που έδιναν με αυταπάρνηση τη μάχη, εισπράττοντας χειροκρότημα και τώρα απολύσεις.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες Υγείας και τυχόν απόλυσή τους -εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους- θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Η φύλαξη του νοσοκομείου δεν μπορεί  να αφεθεί στους ελάχιστους μόνιμους και επικουρικούς εργαζόμενους.

Πώς θα εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία κομβικών κλινικών από άποψη ασφάλειας όπως τα ΤΕΠ, Ψυχιατρική Κλινική, πάρκινγκ κλπ.;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει