Στ. Τζουμάκας: O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό κόμμα

23

«Στην Ελλάδα έχουμε κόμματα δημοκρατικού συγκεντρωτισμού όπου λειτουργεί μόνο ο ηγέτης» ανέφερε σε συνέντευξη του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Τζουμάκας μίλησε εφ’ όλης της ύλης στον Δ. Δανίκα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο ίδιος ξεκαθαρίζει τις σχέσεις που ανέπτυξε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Αλέξη Τσίπρα, που τον συγκρίνει ευθέως με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιλά για τις λάθος στρατηγικές του κόμματος του και στην ουσία τα βάζει με όλους και με όλα.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολιτικές που δεν είχαν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας ήταν η οικονομία» αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Ο Τσίπρας έκανε αγώνα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει ότι πρώτο θέμα είναι η οικονομία, η παραγωγική ανασυγκρότηση.

Και στο πρόγραμμα που βγάλαμε τώρα στις εκλογές, μία από τις τάσεις έβαλε τελευταίο θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρώτο θέμα την πράσινη μετάβαση. Δεύτερο θέμα τις ανισότητες. Τρίτο θέμα… τρία πουλάκια κάθονταν».

Αναφερόμενος στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 υποστήριξε:  «Ηττήθηκε γιατί άσκησε πολιτικές που δεν είναι σωστές. Πρώτον, την απλή αναλογική. Τι είναι, κόμμα του 5%; Αυτό είναι ανέκδοτο. Δεύτερον, κάθε ηγεσία τι βάζει πρώτο θέμα για τη χώρα και την κοινωνία;

Την πολιτική που έχει. Εδώ, από το πρωί μόλις σηκώνονταν αρχίζανε: “Ο Μητσοτάκης, Μητσοτάκης Α.Ε., καθεστώς Μητσοτάκη”. Για ποιον; Τον Κυριάκο! Φτιάξανε έναν τεράστιο αντίπαλο για να έχουν τη λογική της σύγκρουσης που τη μάθανε από τις οργανώσεις της Αριστεράς».

Σε σχέση με την τωρινή ήττα ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό κόμμα. Και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν είναι πολιτικό κόμμα. Έχουμε λοιπόν κόμματα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, ανεξαρτήτως παρατάξεως, όπου λειτουργεί μόνο ο ηγέτης και οι ανακοινώσεις που κάνει δημόσια το κόμμα. Αυτό δεν είναι πολιτικοποιημένο κόμμα, αυτό είναι μηχανισμός».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει