Σήμερα ανακοινώνει η ΕΚΤ αν θα αυξήσει ή όχι τα επιτόκια

9

Με το βλέμμα στραμμένο στην  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι  οι αγορές καθώς   σήμερα θ΄ανακοινώσει αν θα αυξήσει ή όχι τα επιτόκια για μια τελευταία φορά κατά 25 μ.β.

Οι traders πάντως  ενίσχυσαν τα στοιχήματά τους ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και δεν θα προχωρήσει τελικώς σε παύση της νομισματικής σύαφιξης λόγω ανησυχιών ότι η ευρωζώνη αντιμετωπίζει εκ νέου έναν επίμονα υψηλό πληθωρισμό, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg. Οι χρηματαγορές “δίνουν” 70% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια σήμερα Πέμπτη, έναντι 20% που έδιναν νωρίτερα εντός Σεπτεμβρίου.

Η στροφή ως προς τις προσδοκίες έρχεται μετά από ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία στις νέες προβλέψεις της ΕΚΤ για το 2024 ο πληθωρισμός ξεπερνά το 3%, γεγονός που ενισχύει τα επιχειρήματα για περαιτέρω νομισματική σύσφιξη.

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη κινούνται ανοδικά, με εκείνη του γερμανικού 2ετούς κρατικού ομολόγου να καταγράφει αύξηση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 3,17%, στο υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Αυγούστου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει