Είπε τις ατάκες του

43

O Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο ένας εκ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρίσκοντας την ευκαιρία εκτόξευσε και την απίθανη ατάκα «ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να μην μπορεί να οργανώσει ένα μεθύσι σε μια μπιραρία»! «Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή παραδείγματος: Το να δίνουμε χρήματα στις αποζημιώσεις και όχι στην πρόληψη, είναι και ακριβό και αναποτελεσματικό» τόνισε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Βάλε καφέ να σ’ τα πω» στο Κόκκινο 105,5.

Ο Ε. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι «χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος παντού. Ακόμα και εντός του κόμματος», ενώ επανέλαβε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους, κάτι που θα ισχύει και εάν εκλεγεί πρωθυπουργός.

«Γιατί δεν μπορεί, για παράδειγμα, να συνεχίσει να έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός την ΕΡΤ, να έχει σε κάθε υπουργείο τον βασικό υπουργό, αλλά από κάτω να έχει έναν υφυπουργό που να τον ελέγχει, δεν μπορεί να μη δουλεύει το Υπουργικό Συμβούλιο. Το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί και χρειάζεται, και στο επίπεδο του κράτους, μια συλλογική ηγεσία που να συζητάει, να προγραμματίζει τις παρεμβάσεις της. Και μια πολύ ισχυρή περιφερειακή διάσταση. Γιατί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν συνομιλεί καν με τους επιστήμονες. Έχουμε γυρίσει πίσω στην εποχή του Γαλιλαίου, τότε που τον κατηγορούσε ο Πάπας για τη θεωρία του ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο. Έτσι και η κυβέρνηση έφτασε να κατηγορεί το Αστεροσκοπείο ότι έχει πολιτικές σκοπιμότητες!», εξήγησε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει