ΧΑΝΙΑ: Καταγγέλλει ότι ο θάνατος του πατέρα του ήταν προϊόν αστυνομικής βίας

• Αρνείται η ΕΛ.ΑΣ.

30

Σε καταγγελία για αστυνομική βία προχώρησε, με δημόσια ανάρτησή του, ο γιος του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη, που φέρεται να κατάρρευσε στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών, στα Χανιά και τελικά να χάσει τη ζωή του. Το  περιστατικό είχε σημειωθεί την 1η Σεπτεμβρίου, και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, ο άτυχος 58χρονος οδηγός υπέστη ανακοπή.

Ωστόσο, με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο γιος του εκλιπόντος, Αναστάσης Μανιουδάκης,  καταγγέλλει ότι ο πατέρας του ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους αστυνομικούς, του ασκήθηκε υπέρμετρη βία και εν τέλει έχασε τη ζωή του.

Σε συνέντευξή του χθες στην ΕΡΤ Χανίων, ο γιος του 58χρονου άνδρα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του πατέρα του.

Όπως αναφέρει ο Αναστάσης Μανιουδάκης, «ο ξυλοδαρμός είναι δεδομένος, με εμφανή τα σημάδια στο κεφάλι του πατέρα του». Απορρίπτει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρει ως αιτία θανάτου τα «παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων» αφού, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν στοιχεία, μαρτυρίες και φωτογραφίες που αποδεικνύουν το αντίθετο. Όπως εξήγησε ο Αναστάσης Μανιουδάκης, η διαχείριση των αποδεικτικών στοιχείων «πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή», καθώς ο άτυχος 58χρονος άφησε πίσω του δύο ακόμη ανήλικα παιδιά.

 ΕΛ.ΑΣ: Δεν συνέβησαν όσα καταγγέλλονται

Αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το cretalive, αναφέρουν ότι δε συνέβησαν όσα καταγγέλλονται και ότι ουδέποτε χτυπήθηκε ο 58χρονος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής ήταν παρών ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια του εκλιπόντος και όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια, ενώ για το στοιχείο του χτυπήματος, στην ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι προήλθε από πτώση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει