Το καλύτερο μεταγραφικό καλοκαίρι για τον ΟΦΗ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ DEALS ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

67

Οκτώ μεταγραφές, δεκαεπτά αποχωρήσεις, δυο πωλήσεις σε μεγάλα ευρωπαικά κλαμπ, ενίσχυση του ρόστερ και αρκετά χρήματα στα ταμεία της ομάδας… Αυτός είναι ο απολογισμός του μεταγραφικού πάρε-δώσε του ΟΦΗ μετά το τέλος της κανονικής θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η κρητική ομάδα βγήκε απόλυτα ενισχυμένη από τις μεταγραφικές της επιλογές ενώ ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι αυτές έγιναν έγκαιρα, χωρίς καθυστερήσεις και συνέβαλαν στο να συγκροτηθεί ένα ορθολογικό ρόστερ το οποίο αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές. Η μεταγραφική περίοδος των ελεύθερων-ανέργων διαρκεί μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη και ο ΟΦΗ έχει την δυνατότητα της απόκτησης ενός ακόμα παίκτη για την επίθεση, χωρίς πάντως αυτό να θεωρείται δεδομένο μιας και ο Βάλντας Νταμπράουσκας  φέρεται  να είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έγιναν και από τους παίκτες που έχει στην διάθεση του.

Όσοι παίκτες αποχώρησαν τα κενά τους καλύφθηκαν, όλα εκτός ίσως από μια θέση στην γραμμή κρούσης με τον Λιθουανό τεχνικό, ωστόσο,  να δείχνει να μην ανησυχεί και να  θεωρεί ότι μπορεί να πάει μέχρι τον Γενάρη με το υπάρχον υλικό.

Ο ΟΦΗ κινήθηκε έγκαιρα από την αρχή μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και απέκτησε αυτό το καλοκαίρι συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές. Δυο στόπερ (Λαμπρόπουλος, Καρώ), ένα τερματοφύλακα (Μπάουμαν), δυο αμυντικούς μέσους (Γκαγιέγος, Γκλάζερ)ένα αριστερό μπακ (Αμπαντά) και δυο μεσοεπιθετικούς (Ριέρα, Κουτεντάκης).

Από την άλλη είχαμε τις διπλάσιες, σχεδόν, αποχωρήσεις καθώς συνολικά 17 παίκτες αποτέλεσαν παρελθόν. Παίκτες που αποχώρησαν ως ελεύθεροι(Μπαλογιάννης, Διαμαντής, Τισλιανίδης) που αποδεσμεύτηκαν γιατί δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Νταμπράουσκας (Γκρόνινγκ, Στίβενς, Τζού, Καμάου, Ντουρμισάι, Γιοχού, Μπιφουμά) νεαροί που δόθηκαν δανεικοί(Γρίβας, Σηφάκης, Αλμοχαμέντ, Φαλατάχ) ο δανεικός Περέα και δυο βασικοί οι οποίοι πωλήθηκαν(Μανδάς, Ντιουσέ).

Το ρόστερ του ΟΦΗ το οποίο εκτός σοβαρού απροόπτου έχει κλείσει,  περιλαμβάνει 26 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι τρείς είναι τερματοφύλακες. Ας δούμε ποιοι υπάρχουν για κάθε θέση:

Τερματοφύλακες: Χριστογεώργος, Μπάουμαν, Σωτηρίου.

Δεξιά μπακ: Λάρσον, Μαρινάκης.

Αριστερά μπακ: Τοράρινσον, Αμπαντά, Σημαντηράκης.

Στόπερ: Λαμπρόπουλος, Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης, Γιαννούλης.

Αμυντικά χαφ: Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Γκλάζερ.

Μέσοι: Τοράλ, Νέιρα, Μπάκιτς, Αποστολάκης, Κουτεντάκης, Ριέρα.

Επιθετικοί: Φελίπε, Ντίκο, Μοσκέρα, Θεοδοσουλάκης.

Ο Νταμπράουσκας είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι θέλει να δουλέψει με ένα ρόστερ 24-26 ποδοσφαιριστών με 4 τερματοφύλακες, όπερ και εγένετο αφού διαθέτει  πλέον 26 παίκτες εκ των οποίων οι τρείς είναι τερματοφύλακες.  Ο Λιθουανός έχει επιλέξει ένα συγκεκριμένο σύστημα(3-4-1-2) και βάσει αυτού έχει στα χέρια του τις λύσεις που χρειάζεται. Θεωρητικά μπορεί να υπάρχει κενό στην επίθεση αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν παίκτες(Τοράλ, Ριέρα, Αμπαντά, Νέιρα), οι οποίοι μπορούν να παίξουν σε πάνω από μια θέσεις της ενδεκάδας και να καλύψουν τα όποια κενά μπορούν να υπάρξουν.

Το ρόστερ του ΟΦΗ έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με πέρυσι. Όχι μόνο επειδή διαθέτει  4  ενεργεία διεθνείς(Μπάκιτς, Καρώ, Γκλάζερ, Τοράρινσον) συν τους δυο νεαρούς Κουτεντάκη, Σημαντηράκη κάτι που είχε χρόνια να συμβεί αλλά και γιατί ποιοτικά, τουλάχιστον από την μέση και μπροστά είναι ρόστερ επιπέδου εξάδας.

Κι όλα αυτά γιατί ο ΟΦΗ κινήθηκε φέτος βάσει συγκεκριμένου πλάνου. Απέκτησε παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, άφησε όλους όσους δεν χρειαζόταν και μπορεί αριθμητικά το ρόστερ να είναι πιο μικρό αλλά ποιοτικά υπερτερεί και δίνει στον Νταμπράουσκας την δυνατότητα των επιλογών σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο ΟΦΗ πέτυχε και κάτι ακόμα που έχει να κάνει με την παρουσία του στο  μεταγραφικό γίγνεσθαι. Προχώρησε σε δυο σημαντικά deal με δυο μεγάλα Ευρωπαικά κλαμπ όπως είναι η Λάτσιο και η Οσέρ παραχωρώντας τους Μανδά και Ντιουσέ αντίστοιχα, βάζοντας στα ταμεία του ένα ποσό γύρω στο 1,5 εκ ευρώ, διευρύνοντας παράλληλα τον δικό του ευρωπαϊκό ορίζοντα. Σούπερ deal από όλες τις απόψεις ήταν και αυτό με την Μακάμπι Τελ Αβιβ με την απόκτηση του αρχηγού της Νταν Γκλάζερ.

Πλέον μένει να αποδειχθεί και στο γήπεδο η καλή δουλειά που έγινε φέτος στις μεταγραφές με την είσοδο του ΟΦΗ στην εξάδα που είναι και ο βασικός του στόχος…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει