Αντιπολίτευση για χρηματοδότηση: Πρόκειται για κονδύλια που δεν είχαμε απορροφήσει

25

Η επικοινωνιακή διαχείριση της χρηματοδότησης των πακέτων ανακούφισης των πληγέντων έχει προκαλέσει έντονη κριτική απ’ την αντιπολίτευση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, επισήμανε ότι πρόκειται για πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 που κινδύνευαν να χαθούν λόγω μη αξιοποίησής τους από την κυβέρνηση ΝΔ, σχολιάζοντας ότι  «για μια ακόμα φορά ο κύριος Μητσοτάκης επενδύει στη δημιουργία εντυπώσεων».

Αναλυτικά, με διαδοχικές αναρτήσεις του στο X (πρώην Twitter), σχολιάζει:

«Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους και οι δηλώσεις για 2,25 δισ. ευρώ από την ΕΕ δεν αφορούν νεους πόρους. Αφορούν την αξιοποίηση κονδυλίων που η χώρα είχε στη διάθεση της κ το επιτελικό κρατος δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει.

Πρόκειται για πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 που κινδύνευαν να χαθούν λόγω μη αξιοποίησής τους από την κυβέρνηση ΝΔ και για ανακατεύθυνση πόρων στα ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, νέο ΕΣΠΑ, ΚΑΠ)

Για μια ακόμα φορά ο κύριος Μητσοτάκης επενδύει στη δημιουργία εντυπώσεων. Λογικό αφού έχει αποτύχει παταγωδώς στο σχεδιασμό και υλοποίηση δημοσίων υποδομών και έργων πρόληψης της καταστροφής».

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκθέτει την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Όπως επισημαίνει: «Τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε σενάρια ακόμα και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία.

Όπως αποδείχθηκε σήμερα, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς.

Μάλιστα ένα μέρος αυτών προέρχεται από το Ταμείο Συνοχής για την περίοδο 2014-2020, κονδύλια που η «επιτελική» κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, παρά την παράταση τριών ετών, δεν αξιοποίησε και θα χάνονταν στο τέλος του χρόνου”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει