ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Καθυστέρησε μία εβδομάδα η παραίτηση

29

Και άργησε κιόλας! Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά από μία εβδομάδα που πέρασε από τη δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά.

Όσοι είδαν προσεκτικά και όσο γίνεται ψύχραιμα το βίντεο με τη δολοφονία του 36χρονου Χρήστου Καργιώτη, την περασμένη Δευτέρα, διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή την παντελή έλλειψη λιμενικών κοντά στο μοιραίο πλοίο. Η κριτική ήταν σφοδρή εξ αρχής, καθώς μία παρουσία λιμενικών θεωρήθηκε, και ορθώς, ως καθοριστικό στοιχείο για να σωθεί ο Αντώνης – άρα η απουσία τους επέτρεψε να συμβεί αυτή η δολοφονική ενέργεια.

Αλλά και όσοι άκουσαν και παρακολούθησαν τις δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη αμέσως μετά, όταν ζήτησε συγνώμη όχι μόνο από την οικογένεια του δολοφονημένου Αντώνη, αλλά και από τις… οικογένειες των κατηγορουμένων από τη δολοφονία αυτή, κατάλαβαν ότι κάτι πολύ λάθος γίνεται με τον υπουργό Ναυτιλίας. Ειδικά όταν ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν κατάφερε καν να «διορθώσει» την αρχική του δήλωση, προκαλώντας ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση για την αδυναμία του να έχει τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση.

Η ευθύνη του για την πλημμελή παρέμβαση του Λιμενικού ήταν ήδη αρκετή για το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να τον θέσει σε «γκρίζα λίστα». Ιδίως που ο ίδιος καθυστέρησε αρκετά 24ωρα να δώσει εντολή για την απομάκρυνση αρμόδιων Λιμενικών, ενώ είχε κόψει κάθε συζήτηση για απομάκρυνση του αρχηγού του Λιμενικού. Ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει από τότε να τον απομακρύνει, ώστε να μην απολογείται για εκείνον στη ΔΕΘ, αλλά ήθελε να εκτιμήσει περισσότερο το χρόνο μίας τέτοιας κίνησης.

Με τη λαϊκή οργή να ξεχειλίζει κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του μοιραίου πλοίου, αλλά και τη δυσφορία να φουντώνει για το πώς εμφανιζόταν ο υπουργός, η κατάσταση έμοιαζε εδώ και μέρες, ως οριακή για τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Το κλίμα που επικρατούσε τα τελευταία 24ωρα έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα υπήρχε αλλαγή του υπουργού, ίσως και στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού. Κάποιες πληροφορίες έλεγαν ότι αυτή θα γινόταν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά με τη γενικότερη κατάσταση να γίνεται όλο και πιο δυσάρεστη για την κυβέρνηση, κρίθηκε προφανώς ότι δεν υπήρχε άλλο περιθώριο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε το Σάββατο το Μαξίμου ότι υποβάλλει την παραίτησή του. Ο πρωθυ-

πουργός είχε αποφασίσει να τον αντικαταστήσει με τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει