Κυκλοφόρησε ένα βραβευμένο παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ “ΣΒΟΥΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ’’

12

Το βραβευμένο βιβλίο της Στέλλας Γιανναδάκη με τίτλο «Ο επταποδούλης» και υπότιτλο «Μαθήματα αυτοπεποίθησης» σε εικονογράφηση της Άννας Τσιορμπατζή, κυκλοφόρησε από τη «Σβούρα Εκδοτική».

Πρόκειται για παραμύθι αφιερωμένο στον σχολικό εκφοβισμό που απέσπασε τον 1ο έπαινο στο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου το 2007 και τυπώθηκε ως coloring book, ώστε το παιδί να βάλει τις χρωματιστές πινελιές του στις εικόνες που το συνοδεύουν.

Ο Επταποδούλης είναι ένας μικρός χταποδάκος που γεννήθηκε κοντά στις ακτές της Θάσου. Από την πρώτη κιόλας μέρα στο σχολείο κατάλαβε ότι έχει κάτι διαφορετικό επάνω του.

Ένα ποδαράκι λιγότερο από τους άλλους χταποδάκους συμμαθητές του. Ε, και; Τι έγινε; Γρήγορα θα καταλάβει πως το να διαφέρεις από τους άλλους δεν είναι τελικά και τόσο κακό. Ειδικά όταν έχεις στο πλευρό σου μια μαμά που σε λατρεύει και σου κάνει μαθήματα αυτοπεποίθησης! Ο Επταποδούλης είναι ένα ζωντανό παράδειγμα Θέλησης και Πίστης. Έρχεται να μας διδάξει πως στη ζωή μας δεν έχει σημασία αυτό που φαινόμαστε εξωτερικά, αλλά αυτό που πιστεύουμε μέσα μας.

Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στα παιδιά όλου του κόσμου. Ιδιαίτερα όμως είναι αφιερωμένο σε εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Βιογραφικό της Στέλλας Γιανναδάκη

Η Στέλλα Γιανναδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982. Ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία δεκαέξι ετών. Στην αρχή έγγραφε ποιήματα και στίχους τραγουδιών. Αργότερα ασχολήθηκε με το παραμύθι. Το 2010 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο Το ταξίδι της θάλασσας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ  
ΑΠΟ ΤΗ “ΣΒΟΥΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ’’
Ο Επταποδούλης είναι το δεύτερο βιβλίο της που εκδίδεται,  και από το 2006 που γράφτηκε μέχρι και σήμερα, έχει δραματοποιηθεί ως θεατρικό δρώμενο και έχει αξιοποιηθεί σε πολλά σχολεία στο πλαίσιο δραστηριοτήτων με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό. Κατά καιρούς η συγγραφέας έχει διακριθεί και σε άλλους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιήματά της, καθώς και για έργα που έχει συγγράψει για παιδιά. Σκοπός της είναι μέσα από τις ιστορίες της να παραδώσει στις επόμενες γενεές μηνύματα Αγάπης & Ισότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει