Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων στο κέντρο του Ηρακλείου

Με διαφορά μισής ώρας προσπάθησε να βιάσει δύο κοπέλες, η μία ανήλικη

126

Τον μεσήλικα άνδρα με το λευκό κοντοκουρεμένο μαλλί που αποπειράθηκε δύο φορές το ίδιο βράδυ να βιάσει διαφορετικές κοπέλες, στα δρομάκια της περιοχής του Λάκκου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι καταγγελίες έγιναν το Σάββατο στην Ασφάλεια Ηρακλείου και αφορούσαν την προηγούμενη νύχτα με διαφορά περίπου μισής ώρας. Η πρώτη απόπειρα σημειώθηκε στην οδό Βικέλας και η δεύτερη στην οδό Πηνελόπη Δέλτα.

Παρά το σοκ, οι κοπέλες, η μία 25 ετών, η άλλη μόλις 17 ετών,  βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν, να αντισταθούν και να γλιτώσουν από τα χέρια του επίδοξου βιαστή, ο οποίος φαίνεται τη νύχτα της Παρασκευής περιφερόταν στα στενά της περιοχής σαν αρπακτικό.

Από τις περιγραφές, την περιοχή και την ώρα που σημειώθηκαν τα δύο περιστατικά, εκτιμάται ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη και εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως να το επιχειρήσει ξανά.

Οι κοπέλες έχουν κάνει καταγγελία και έχουν δώσει κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ που ήδη αναζητά τον δράστη. Έχει γίνει σχετική αναζήτηση στο αρχείο, διεξάγεται έρευνα στην περιοχή και την περιγραφή του έχουν όλα τα πληρώματα.

Μία από τις παθούσες μοιράστηκε την εφιαλτική εμπειρία που έζησε, προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κόσμος και να έχουν τον νου τους οι γυναίκες που κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δράστης περιγράφεται γύρω στο 1.60 με 1.65, ηλικίας περίπου 50 ετών, ίσως και παραπάνω, αδύνατος, με αραιά μαλλιά αν και κοντοκουρεμένος, και φορούσε χακί μπλούζα και βερμούδα.

Επιτέθηκε στην κοπέλα, την έσπρωξε με δύναμη και την κόλλησε σε τοίχο και προσπάθησε να τη βιάσει.

Όμως εκείνη πάλεψε με όλη της τη δύναμη και κατάφερε να του διαφύγει. Άρχισε να τρέχει προς το κέντρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει